kurulu güç

Katılım
12 Şub 2011
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
46
kompanzasyon panosu yapmak üzere gittiğim bir tesisin kurulu gücünü nasıl öğrenebilirim?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
En kestirme yoldan trafo gucune baksan sanki sana fikir verebilir gibime geliyor veyahut kompanzasyon yapacagin ana panonun cikislarinda, cikislara ait guclerde yazilidir onlarin toplamini alabilirsin.Eger bulabilirsen tek hat semasini bulsan en dogrusudur tabiki.Saygilar
 
eğer muvcut, çalışan bir tesisat üzerinde çalışıyorsanız, günün çeşitli zamanlarında aldığınız akım ve güç katsayısı değerine göre kompanzasyonunuzu tasarlıyabilirsiniz.bu tek hat şemasının vereceği değerden daha doğru olur.
çünkü kompanzasyon hesabında gücün gereğinden fazla veya az seçilmesi sitemin endüktif ve kapasitif olarak daha fazla endeks yazmasına neden olur.
 
fabrika tam yükte iken amperleri ölç onuda kw çevir bu hesaba göre kompanzeni kur son iki kademesine cıkan hesaptan kondansitör ekle
 
digital sayaç varsa sayaç üzerinden bütün bilgileri görebilirsin
 
evet onu duymuştum. nasıl bakabiliriz sayaçtan kurulu güç değerine?
 
sayaçtaki 1 6 0 demantına bakarsasınız o ay içindeki en yüksek değeri gösterir kw cinsinden ...
 
160 a baktıgımızda gördüğümüz aylık demant değeri son 30 günlük mü yoksa içinde bulundugumuz ay içinde ulaşılan demant degeri mi? yani mesela 3 şubat tarihinde baktık. göreceğimiz demant degeri şubat ayı içerisindeki 3 günlük degere mi ait yoksa 3 şubattan itibaren geriye dogru 30 günemi ait?
 
en son zamanlarda çekilen en yüksek değer aylık toplam değil anlık toplam
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst