Kompanzasyon için akım bilgisini y.g. tarafından alıyoruz. Akım yetersiz mi geliyor?

dawraz

Üye
Katılım
6 Ocak 2008
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
elimizde 31,5/0,4kV bir trafomuz var biz 0,4 kV tarafına bir kompanzasyon panosu bağlayarak y.g. tarafına kapasitif reaktif gücü aktarmaya çalışıyoruz.Mantıken bir sorun yok ve aktarıyoruz da ama reaktif güç rölesini otomatikte çalıştıramıyoruz.Akım bilgisini y.g. tarafından alıyoruz. (A.T. oranı 100/5A) .akım bilgisi yetersiz olabilir mi?Sizce sorun ne olabilir.(bağlantı şemasında herhangi bir hata yok.)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
değerli davraz,akım bilgisi primerden gerilim bilgisi sekonderden olduğu için ,cihaz trafonun primer ile sekoner arasındaki faz farkını doğru tesbit edemez .akımı ve gerilimi aynı yerlerden alıp öyle denemelisin başarılar selamlar
 
saimdasci, arkadaşa katılıyorum.Akım bilgisini de gerilim bilgisini de primer devreden alacaksınız.Mutlaka primer devre yük akımı akım trafoları üzerinden geçecek.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,841
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst