Kapasitif yük var sayaç Reaktif yazıyor

Katılım
12 Ara 2007
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
38
Merhaba arkadaslar. Buyuk bır butık magazasında soyle bır sorunumuz var. Inter RKR-1T07C marka guc kontrol rolesının kontrol ettıgı bu magazanın tamamı 18 W PLC ampul ıle aydınlatılmıs. Bız bu magaza ıle yenı tanıstık su anda elımızde ıkı faturası var. Bu magaza reaktıf ceza oduyor. Reaktıf guc kontrol rolesınde ıse capasıtıf uyarısı goruntulenıyor. Makel T 300 marka sayacın R fazından 54A S fazından 39A T fazından ıse 34A guc cekılıyor. Sayac arızalı olabılırmı? Her ıkı faturada yanlıs okunmus olabılırmı? Sayac kapasıtıf degerı reaktıf deger hanesıne yazıyorda benmı bılmıyorum:) BUradakı kapasıtıf sorununu cozebılecek tavsıye edebılecegınız şönt reaktör marka ve degerı. Sımdıden Tesekkurler...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Şönt reaktör değerini,sayaç endekslerinden veya analizörünüz var ise oradan tespit edebilirsiniz.Sa-
yaçtaki 8,8,0 endeksinin 1 saatlik mikarı,ihtiyacınız olan şönt reaktörün kapasitesi kadardır.Fiyat ve
diğer konularda,Hilkar ve Ergun Elektrikten yardım alabilirsiniz.
 
merhaba, sayacın yanlış okunması muhtemel ama sizin sayacı okuyup edindiğiniz bilgi önemli.tek fazlı role, verdiğiniz amper değerleri içinde 34 A okuyorsa ve bu faza da yüklenen güçler kapasitif ise; diğer iki faz endüktüf yoğunlukta ise reaktif yazması normal olacaktır.54A olan fazdan röleyi beslediğinizde röle hala kapasitif okuyorsa sayacın reaktif yazmış olması anormal olacaktır seninde belirttiğin gibi.sisteminizdeki amperlerden hareketle 5 kwar lık şönt reaktör size yeterli olacaktır.ebat olarak 30*30 ve 28 kg ağılığında fiyatı yılbaşından önce 375 + kdv idi. bunun dışında sisteminizi monofaze kondansatör entegre edebileceğiniz şekilde kurarsanız kapasitif korkunuz olmaz.selametle
 
selcuk00085 ' Alıntı:
Inter RKR-1T07C marka guc kontrol rolesının kontrol ettıgı bu magazanın tamamı 18 W PLC ampul ıle aydınlatılmıs.
Röleniz bir fazlı ve akım trafosunun beslendiği faza göre kompanzasyon yapar. Bu fazda kapasitif yük (tasarruslu lamba) var ise röle kapasitif yük uyarısı verir. Diğer iki fazdan çekilen indüktif yükleri röle görmez ama sayaç görür ve yazar (En küçük yükleri bile).
 
Arkadaslar ılgınızecok tesekkur ederım. Rolenın ozellıklerını tam olarak belırtmedıgım ıcın kusuruma bakmayın su anda orada calısan role uc faz kontrollu role.
 
selcuk00085 ' Alıntı:
Inter RKR-1T07C marka guc kontrol rolesının kontrol ettıgı bu magazanın tamamı 18 W PLC ampul ıle aydınlatılmıs.
Röle kataloğuna bakarak rölen 1 fazlı sonucuna varmıştım.

Röle bağlantılarını kontrol ediniz. Gerilim beslemesini yaptığınız sırayla, o fazlardan gelen akım trafosu polarite uçlarını bağlayınız.


Daha önce verdiğim belgede de şunu anlatıyor:
EMO testleri sonucunda; fazlardan birinde indüktif yük, birinde kapasitif yük varsa sayaç hem indüktif hem de kapasitif yazıyor (Sayaç yazılımı tedaşın isteği doğrultusunda böyle yapılıyor.) Sizde de bu olabilir.
 
Oncelıkle paylasımlarınız ıcın cok tesekkur ederım Hocam dedıklerınızı uyguladım. Anlık degısme olabılır dıye bır hafta bekleyıp degerlerı tekrar okuyacagım ve vıne sonucları burada paylasırım hepınıze cok tesekkur edıyorum
 
faz sırası hatalı ise sayaç reaktifi kapasitif, kapasitifi reaktif olarak görür.
 
2004 model elektronik sayaçlar faz sırası gözetmeden çalışır,faz sırası hatalıda olsa her fazı bağımsız ölçtüğünden sıkıntı yaşanmaz ancak arkadaşımızın dediği gibi sayacında arıza olabilir.sayacı 2004 yönetmeliğinden önce bir modelse faz ortalamarına göre hesaplayarak değer kayıt eder.. bu arada bu sitede ilk mesajım site gerçekten mükemmel bilgiler sunuyor herkeze tşk ederim emeklerinden dolayı.
 
Arkadaşlar bu konuyu acalı uzun bır zaman oldu kapatamadım:) Bu sorunla sızlerden aldıgım bılgı ıle ve kendı bılgılerımle bayagı ugrastıktan sonra sonuca vardım. RGT BOZUKMUS :D Son care olarak onu denemıstım ve oldu su anda sıstem normal olarak calısıyor hepinize ilginizden dolayı cok tesekkur edıyorum.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst