| ||
| | | |||||||
8 kW kurulu güç için kompanzasyon.Elektrik Katagorisinde ve Kompanzasyon Forumunda Bulunan 8 kW kurulu güç için kompanzasyon. Konusunu Görüntülemektesiniz.=>Arkadaşlar merhaba, Bir tanıdığın dükkanına uğradığımda mesleğimi bildiği için bana elektrik faturasının çok yüksek geldiğinden dert yandı ve kompansazyonun çalışmadığını ... |
|
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Arkadaşlar merhaba, Bir tanıdığın dükkanına uğradığımda mesleğimi bildiği için bana elektrik faturasının çok yüksek geldiğinden dert yandı ve kompansazyonun çalışmadığını birilerinin kendisine söylediğini iletti. 8 kW kurulu gücü var, kompanzasyon panosuna baktım 2,5 kVAR' lık 8 kondansatör grubu var. Biraz takip ettim ben ordayken cos Fi değeri 0,90 a indiği halde bile gruplardan hiç biri devreye girmedi. Kompansazyon hesabından pek anlamam ama 8 kW kurulu güç için 2,5 kVAR tek grup kondansatör bile çok yüksek geldi bana. Benim kanatim grupların güçlerini düşürmesi gerekli. Ama sizlerden de fikir almak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim. | |
| | |
| Sponsorlarımız |
| | #5 (permalink) |
![]() ![]() Üyelik Tarihi: 16-07-09 Üye No : 97595 Yaş: 25 Mesajlar: 126
Popularite : 14 Populerlik : ![]() | 1-reaktif güç kontrol rölenizin markası nedir 2-eğer kontaktörler çekmiyorsa cosfi ayarında veya ct ayarında problem olabilir 3-rölenizin çıkışları arızalanmış olabilir |
| | |
| | #6 (permalink) | |
![]() ![]() Üyelik Tarihi: 07-02-10 Yaşadığı Yer: Sakarya Üye No : 134607 Mesajlar: 301
Popularite : 59 Populerlik : ![]() | Alıntı:
9kw'a kadar 9kw dahil bağlantı güçleri için reaktif enerji talep edilemez. Bu açıklamayı yaptıktan sonra sistemini inceleyelim; yapacağın kompanzasyon max 6-7kvar. 12 kademe üç akım trafolu ve tekfazlı kondansatör devreye sokabilen bir röle olmalı. 6kademe trifaze 0,5kvar 6kademe monofaze o,5kvar koy cosfi'yide end 1'e ayarla. | |
| | |
| | #7 (permalink) |
![]() ![]() Üyelik Tarihi: 08-01-08 Üye No : 26338 Yaş: 26 Mesajlar: 28
Popularite : 13 Populerlik : ![]() | röle ne kullanıyor derken ne kast ettiniz? Bahsettiğim dükkan bir kasap yani yük buzdolapları ve kıyma makinası. Cihaz cos fi yi okuyor. Kondansatör gruplarını manuel devreye sokarsam kapasitife dönüyor. |
| | |
| | #9 (permalink) |
![]() | Arkadaşlar evet bağlantı gücü 9 kW'a kadar olan abonelerden Kombi sayaç dolayısıylada kompanzasyon istenmez... Ama; Sanırım iş yerinin projedeki gücü daha fazla olduğu için Kompanzasyon tesis edilmiş. Soruyu soran arkadaşsa hali hazırda çalışan cihazların gücünün toplamından bahsediyor. |
| | |
| | #10 (permalink) | |
![]() ![]() Üyelik Tarihi: 08-01-08 Üye No : 26338 Yaş: 26 Mesajlar: 28
Popularite : 13 Populerlik : ![]() | Alıntı:
Ayrıca, okuduğumu anlıyorum ama sen anlamıyorsun galiba. Benim sorum kompansazyon istenip istenmediği değil. Kompanzasyon zaten var, yapılmış. İstenmiyor diye de zaten var olan bir şeyin doğru çalışmasına gerek yok mu da bırakalım öylece kalsın.... | |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |