Neden Kapasitif Değerler Çok Fazla?

teoman 35

Üye
Katılım
27 May 2009
Mesajlar
11
Puanları
1
:confused:selam arkadaşlar işyerim ölçüm yapan memur arkadaşlar kompanzas yondaki [kapasitif değerlerin diğerlerine göre çok fazla olduğunu ve cezaya gire bileceğimizi söylediler yanlışsam düzeltin lütfen kapasitif değerlarini yüksek çıkması şu anlama gelir kondansatörlerin çok uzun süre de devrede kalması mıdır eğer doğru ise nedenleri konusun da beni aydınlatırsanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim SAYGILAR
EMAIL="******@hotmail.com"
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
kompanzasyon panonuzu çalışma aralıkları sözleşme gücüne bağlı olarak değişir. Sözleşme gücünüz 50 kva ve üzerinde ise kompanzasyon panonuzun devrede eksik kompanzasyon yapmasından kaynaklanan reaktif değer % 20 'nin altında panonuzun devrede fazla kalmasından kaynaklanan kapasitif değer ise % 15'dir
bu değer 50 kva altı için reaktif %33'e kapasitif % 20'dir
Sonuç olarak kompanzasyon panonuzun devrede ihtiyaçtan fazla kalması ile kapasitif değeriniz artacak ve limitleri aştığında ise faturaya reaktif bedel olarak yansıyacaktır
Kapasitif değerinizin yüksek çıkmasının bir sebebi de işletmeden çekilen yüklerin ortalama bir birine yakın olmaması, kondansator gruplarından bazılarının arızalı olması, veya rolenın devreden kondansator grubu çıkarma sureinin uzun olması olabilir
 
Kondansatör, gereğinden fazla sürede kaldığı zaman veya gereğinden fazla miktarda kondansatör devrede kaldığı zaman sayaç kapasitif yazar. Ana etkenler bunlar.
 
Kurulu gücü,kondansatör kademelerini yazsaydın yardımcı olabilirdik.
 
işletmenizin haftalık günlğk çalışma durumlını kompanzasyon malzemelerinizin özellikleri hakkında bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışacağız
 
güç katsayısı bir fazdan ölçülüp 3 fazlı kondansatörler devreye girerek gerek oplmayan fazlarada kondansatör sokuyor olabilir.3fazlı ölçüm yapıp gerektiğinde kondansatör alabilen röle seçebilirsiniz.
 
Reaktif kontrol rölesi monofaze ise fazlardaki yeni ilave ekipmanlar yapıldıysa röle diğer fazları görmeyip tek fazı görüp kapasitif yük uygular ve diğer iki faza fazla kapasitif uygularsa sayaç kapasitif olarak yazar buda cezaya neden olur
 
MERHABA ARKDŞLR;
ilginç bir sıkıntıyı sizinle paylaşmak istiyorum..ve de önerisi çözümü olan arkdşların sağlıklı yorum yapmalarını rica ederim..

benim sistemimde 3 ayrı tarfo köşkü var.
1-giriş TR1 olrak adlandırlıp bura da ayrıca 5o kva lık aydınlatma için kullanılan trafo var ve kompazasyonu mevcuttur. ayrıca başka og abonleri de tarfolarını kurmak suretiyle bu köşkten besleniyorlar.toplam yük 1200 kva.
2- TR1ile Tr2 arası 850 metre olup 1x95 lik xlpe kablo ile irtibatlandırılımış olup, aydınlatma için 250 kva lık trafo mevcuttur.yine özel trafolar da bundan besleniyor toplam yük: 400 kva.
3- Tr2 ile TR3 araso 870 metre olup 1x95 lik xlpe ile irtibatlandırlmış ve aydınlatma için 100 kva lık trafo var ve kompazasyonu mevcuttur. bunun üzerinde özel trafolar var ve 400 kva lık toplam yükü vardır.
4- TR3 İle TR1 arası da 900 metre dir ancak boştadır. yani ring hattı tek yölü çalışmaktadır.

sorum şu: ana ölçüm noktasında yani TR1 de OG den ölçüm aldığımda %78 kapasitife girdiğini görüyorum.nedeni ne olabilir.?
tüm ag kompazasyonlarını devre dışı bırakmama rağmen hala kapasitif yazıyor, nedeni ne olabilir?
en son aldığım değerler ise şu:
T:56,530 ERi:1,566 KRc: 63,529

bu ilginç soruna önerisi olan veya başından böle bir tecrübe geçmiş arkdşlrın çözümlerini bekliyorum... sevgilerimle
 
OG kablolarından kaynaklanan kapasitif yükünüz var.Bunu,şönt reaktörlerle gidermeniz gerekir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,936
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst