| ||
| | | |||||||
Her derde deva röleElektrik Katagorisinde ve Kompanzasyon Forumunda Bulunan Her derde deva röle Konusunu Görüntülemektesiniz.=>Her derde deva röle olmaz, her derde deva sistem olur. Tesisin gereksinimlerine uygun sistem en doğru sistemdir.... |
|
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #33 (permalink) | |
![]() | Alıntı:
Amacımız bu olsun bence . A rolesini şu durumlarda kullanabiliriz avantajları şunlardır ama şu konulara dikkat etmezsek şu şekilde zaralarını görürüz gibi tecrubeden kaynaklanan bilgileri paylaşmak. Rolelerin kullanma kılavuzları ve tanıtım broşürleri " rolemiz şu şu konularda işinize yaramaz veya sizin için çok önemli olan A B C gibi değerleri ölçmez veya ölçsede size göstermez " gibi konuları içermez. Daha çok, artık bir çok rolede olmazssa olmaz özellikleri sanki yeni bir özellikmiş gibi yeni kelimelerle farklı anlatımlarla , grafiklerle gösrererek reklam yapmaya çalışılıyor.Biz bunu yapalım işte. soruna gore role tavsıye edelim artılarını eksilerini sahada uygulamada öğrendiğimiz kılavuzlarda yazmayan konuları da paylaşalım | |
| | |
| | #34 (permalink) |
![]() ![]() Üyelik Tarihi: 14-12-07 Üye No : 24733 Yaş: 26 Mesajlar: 4
Popularite : 10 Populerlik : ![]() | Arkadaşlar merhaba. Biz işletmemizde 2 adet entes RG3 kullanıyoruz fonksiyonlarından çok mennunuz. Ancak bir 3 ncü yere de kompanzasyon yapmamız gerekti ve röleyi aldık. Panoyu kurduk ve monte ettik. Şöyle bir sorunla karşılaşıtk. Katalogda 0.02 kVAR dan itibaren kondansatörler tanıtılabilri derken. Biz uygulamada 150 Varlık kondansatörlerimizi 400 Var olarak gördüğünü farkettik. Manuel olarak girmek istediğimiz de 400 Var dan KÜÇÜK DEĞER GİREMEDİĞİMİZ GÖRDÜK. Sonuçta sisteme, örneğin 170 Var lık reaktif yük girdiğinde röle minimum 400 Var olarak tanıdığından dolayı, bu reaktif yükü kompanse etmiyor. İç ihtiyaç tükemtimiz düşük olmasından dolayı 150 Var lık yük aylık olarak en az 50 ytl cezaya girmemize neden oluyor. Bunu daha sonra farkettik ki akım çarpanımız 20 idi ve rölenin Minimum tanıdığı kondansatör gücü de 0,4 kVAR idi. Nedeni ise çarpanla 0.02 kVAR I ÇARTIĞIMIZ DA ÇIKAN SONUÇTU. Yani 20x0.02=0,4 kVAR. O yüzden Röleye 0,1-0,2-0,3 kVAR LIK Kondansatörleri 0,4 kVAR GÖRMESİ iŞİMİZE TAŞ KOYDU VE RÖLE ELİMDE PATLADI MALESEF. İnşaalah anlatabilmişimdir sorunumumu. Bu durumda kandırılmış oluyorum sanki 0,02 kvar görebilir derken en 0,4 kvar görüyor ve benim işime yaramıyor. Ne yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim. |
| | |
| | #35 (permalink) | |||
![]() | Alıntı:
Alıntı:
0,15x24x30=108kVArh eder. Reaktif indüktif ceza oranı aşıldığında bunun birim fiyatı 9,239 kr/kVAr'dır. Yani 108x0,09239=9,98TL+vergiler kadar eder. Tedaş 2009 nisan tarifeleri için bakınız: [Lütfen. Üye Olunuz...] Alıntı:
Rölenin kataloktaki minimun algılama akımı 0,050A olarak görünür. Yani 0,050x20=1A o da yaklşık 700VAr trifaze kondansatör eder. Ama uygulamada daha düşük kondansatörleri tanıdığını da gördüm. Bu 50mA olayı tam net değil gibi...
__________________ To view links or images in signatures your post count must be 0 or greater. You currently have 0 posts. | |||
| | |
| | #36 (permalink) |
![]() ![]() Üyelik Tarihi: 14-12-07 Üye No : 24733 Yaş: 26 Mesajlar: 4
Popularite : 10 Populerlik : ![]() | Arkadaşlar yanlış anlaşıldım yada derdimi anlatamadığımı düşünüyorum bu yüzden de herkes ten özür diliyorum. Entes ten de özür diliyorum. Cevap yazan arkadaşların da ilgisi için teşekkür ediyorum. Sorunum çözüldü. ŞÖYLEKİ; Röle 150 varlık kondansatörü, 400 Var olarak, görse bile aslında 150 var lık kompanse edebiliyormuş. 1 hafta uğraştık olmamıştı ama dün kompanse etmeye başladı. O yüzden Entes yine yanıltmadı beni ve Ben de Entes i ve entes gibi türk mühendis ya işçisinin ürünlerine hayranım. |
| | |
| | #38 (permalink) | |
![]() | Alıntı:
[Lütfen. Üye Olunuz...] Konu klemsan tarafından (15-07-2009 Saat 17:42 ) değiştirilmiştir.. | |
| | |
| | #39 (permalink) |
![]() ![]() Üyelik Tarihi: 26-01-07 Üye No : 5631 Yaş: 26 Mesajlar: 54
Popularite : 10 Populerlik : ![]() | ABB ,Elimsan'ı,Demitaş'ı,Federal'i,Kaleporselen'i,Best ,Scneider,Legrand,Siemens,Moller,Altoel,Makel gibi yerli veya yabancı rakiplerini silip süpürse ya. Ben buradan ,ülkemiz koşullarında harikalar yaratan,hangi firmada olursa olsun,amacı iyiye daha iyiye ulaşmak olan,mümtaz insanlarımızı tebrik ediyor,İşlerinde kolaylıklar diliyorum. |
| | |
| | #40 (permalink) | ||
![]() | Alıntı:
şu sozlerimi tekrar soyleme hissi duydum Alıntı:
Konu genç arkadaş tarafından (20-07-2009 Saat 22:41 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Üst üste mesaj yazmayınız. Bir önceki mesajınızı düzenleyiniz. | ||
| | |
![]() |
| Etiketler |
| derde, deva, röle |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |