| ||
| | | |||||||
Kompanzasyon Yeni TebliğElektrik Katagorisinde ve Kompanzasyon Forumunda Bulunan Kompanzasyon Yeni Tebliğ Konusunu Görüntülemektesiniz.=>özelleştirme sonrası mıdır bilmiyorum ama Sakarya'da SEDAŞ hem endüktif hem de kapasitif oran aşımını ücretlendirmektedir.... |
|
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #131 (permalink) |
| özelleştirme sonrası mıdır bilmiyorum ama Sakarya'da SEDAŞ hem endüktif hem de kapasitif oran aşımını ücretlendirmektedir.
__________________ *************************************** MARMARA ELEKTRİK ENERJİ DANIŞMANLIK - SAKARYA [Lütfen. Üye Olunuz...] [Lütfen. Üye Olunuz...] *************************************** | |
| | |
| Sponsorlarımız |
| | #134 (permalink) | |
![]() | Alıntı:
Açıkçası sisteminizde bir görünür gücünüz var. Bu görünür gücünüzün büyük bir kısmı aktif gücünüz oluştururken diğer parçalarıda endüktif gücünüz oluşturmakta. Sizde biliyorsunuz ki endüktif yüklerde akımla gerim aarasında Q (fi) kadar bir faz farkı var bu da akımınızın artmasına neden oluyor. Siz bunu kompanzasyon panonuzdaki kondansatörlerle endüktif akının tersi yönde bir kafasitif akımla dengelediğinizde sisteminizde sadece aktif akımınız kalacaktır. dolayısıyla akımda düşecektir. | |
| | |
| | #135 (permalink) |
![]() | Merhabalar. AYEDAS in uyguladığı reaktif ceza oranı uygulaması hakkında bilgisi olan varmı. Telefon açıp sordum. 30kw ve üstü gucler için %20 reaktif %15 kapasitif, altı değerler için %33 reaktif %20 kapasitif olduğunu söylediler. Fakat güç sınırı değeri 50kVA değilmi. Bilgi verirseniz sevinirim. Ayedas ta calisan olupta yardımcı olan olursa daha çok sevinirim . Teşekkürler. |
| | |
| | #136 (permalink) |
![]() ![]() Üyelik Tarihi: 05-07-07 Üye No : 15102 Mesajlar: 2,168
Popularite : 1739 Populerlik : ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Reaktif enerji tarifesi,EPDK mevzuatına göre belirlenir ve tüm Türkiye için tek tiptir.Uygu- lama rakamı " kurulu güç " esasına dayanır ve 50 kva ( istenilen ceza sınırına göre de 50 kw ) dır.Bu uygulama,kurumların keyfine göre olmaz.Özetlersek,KURULU GÜCÜ 50 kva (da- hil ) olan tüketiciler için 33-20,üstü rakamlar için 20-15 tir.50 kw kurulu gücü olan tesisler için,sözleşme gücü 30 kw olarak belirlenmektedir.Yanılmıyorsam,sözleşme gücü ile kurulu güç ifadelerini karıştırıyoruz.Kompanzasyon için " KURULU GÜÇ " ifadesi geçerlidir.
__________________ Zengin paylaşmalı, Fakir terlemeli, Herkes kendi işini bilmeli. |
| | |
| | #137 (permalink) | |
![]() ![]() Üyelik Tarihi: 14-04-08 Üye No : 34835 Yaş: 25 Mesajlar: 260
Popularite : 20 Populerlik : ![]() | Alıntı:
| |
| | |
| | #138 (permalink) |
![]() | Değerli arkadaşlar, 01.12.2009 tarihi itibari ile bir depo kiraladık. Depoda elektrik gücü 60kva olarak gözüküyor ve bugün itibari ile 15 KW tüketim bedeli olarak 107 TL elektrik bedeli geldi. Ve çarpan olarak 30 görünüyor. depomuzda sadece 3 eksenli 5 tonluk vinç ve floresan aydınlatması kullanmaktayız. Bu haliyle kullanmışolduğumuz elektrik çok pahalıya gelmekte. Bu durumu düzeltmemiz mümkün mü? Eğer mümkün ise bize kaça mal olur. (Çarpanı 1'e düşürmek yada kurulu gücü 60KW'dan 15 KW ya düşürmek gibi). Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. |
| | |
![]() |
| Etiketler |
| kompanzasyon, tebliğ, yeni |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |