| ||
| | | |||||||
Energy Saver Kandırmacası...Elektrik Katagorisinde ve Kompanzasyon Forumunda Bulunan Energy Saver Kandırmacası... Konusunu Görüntülemektesiniz.=>Bu cihaz, sadece endüktif yüklerde işe yarar, bu cihazı alana kadar eskiden 2 sayaçlı yerlerde (aktif sayaç,endüktif sayaç) yapıldığı gibi ... |
|
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #131 (permalink) |
| Bu cihaz, sadece endüktif yüklerde işe yarar, bu cihazı alana kadar eskiden 2 sayaçlı yerlerde (aktif sayaç,endüktif sayaç) yapıldığı gibi sayaçtan sonra sabit bir kondansatör bağla tamam,şebekeden çekilecek kapasitif yükten doğacak olan fazla akımı engellemiş olursun. Tabi buna değermi aktif sayaç bu farkı ne kadar algılar aylık ne kadar bir kar sağlarız bakmak lazım. | |
| | |
| Sponsorlarımız |
| | #133 (permalink) |
![]() ![]() Üyelik Tarihi: 04-07-07 Yaşadığı Yer: Antalya Üye No : 15089 Yaş: 25 Mesajlar: 2
Popularite : 10 Populerlik : ![]() | mrb arkadaşlar. bu konuda bencede haklısınız çünkü benim bildiğim bu cihaz basit bi kompanziasyon yapıp evde kullanılan reaktif gücü ( lamba vs) azaltmaya çalışıyor ama aktif gücü asla değiştiremeyeceği için ve evde kullanılan sayaçlar zaten sadece aktif güce göre fiyatlandırma yaptığı için bu ürün fiyasko bence bilmem katılan varmı yada yanlış mı biliyorum.. |
| | |
| | #134 (permalink) |
![]() ![]() Üyelik Tarihi: 11-01-10 Üye No : 129295 Yaş: 34 Mesajlar: 1
Popularite : 10 Populerlik : ![]() | Arkadaşlar üç değişik cihazla ve ayrıca 5 mf kondansatörle denemeler yaptım.Buzdolabının çektiği amper 1,3 iken cihazlar devreye girdiğinde 0,8 A e düşüyor.Fakat sayaçta hiç bir değişme olmuyor. Acaba harmoniklerde sonuçlara etki olup, bizim bilmediğimiz bir tasarrufmu oluyor. |
| | |
| | #135 (permalink) |
![]() ![]() Üyelik Tarihi: 12-08-09 Üye No : 101258 Yaş: 27 Mesajlar: 4
Popularite : 10 Populerlik : ![]() | sayın ght arkadaşım bende bi tedaş cıyım ama senin düşündüğün gibi düşünmez tedaş bunu satanlara ithalatçı firmaya tedaş izin vermiyor sanayi ve ticaret bakanlığı izin veriyor ben belediyede elektrikçi olarak çalışan arkadaşlarımı bile bu aletin işe yaramadığığ konusunda ikna edemedim bir tedaş çı olarak kurumları itham ederken düşünerek itham et.Hem bu bahsi geçen seyler bizim tesislerimiz içn devede kulak bile değil olsa olsa devede tüy dür. |
| | |
| | #136 (permalink) | |
![]() ![]() Üyelik Tarihi: 12-01-08 Yaşadığı Yer: Bursa Üye No : 26773 Yaş: 25 Mesajlar: 1
Popularite : 10 Populerlik : ![]() | Alıntı:
TEDAŞ'ın evlerdeki reaktif tüketim sorunundan önce, kaçak aktif tüketim için bir çözüm bulması gerekli. Gün geçtikçe enerji değerleniyor. | |
| | |
| | #137 (permalink) | |
![]() | Alıntı:
![]()
__________________ Elektrik-Elektronik Mühendisi (Öğrenci) Makine Mühendisi (Öğrenci) | |
| | |
| | #138 (permalink) | |
![]() ![]() Üyelik Tarihi: 04-07-07 Yaşadığı Yer: Antalya Üye No : 15089 Yaş: 25 Mesajlar: 2
Popularite : 10 Populerlik : ![]() | Alıntı:
bu cihaz bir nevi küçük bir kompanizasyon yapıyor ve bu yüzdendir ki çalıştığı anda ampermetreden görünen değer hemen düşüyor... çünkü ampermetre zahiri akımı gösterdiğinden ve bu aletde reaktif güç azalmasından dolayı kaba tabirle reaktif güç için gerekli olan akımı azaltığından ortaya sanki cihazın çektiği akım azalmış gibi görünüyor... halbuki evdeki sayaç önceden deiğim gibi sadece aktif güçü yazar.. ve aktif güç de değişemeyeceğinden BU CİHAZ EVLER İÇİN TASARRUF DEĞİLDİR..böyle düşünüyorum yanılıyorsam düzeltirseniz sevinirim... | |
| | |
| | #139 (permalink) |
![]() | Demek ki kandırıkçı energy saver pazarlamacıları iyi laf ve şov yapıyor
__________________ *************************************** MARMARA ELEKTRİK ENERJİ DANIŞMANLIK - SAKARYA [Lütfen. Üye Olunuz...] [Lütfen. Üye Olunuz...] *************************************** |
| | |
| | #140 (permalink) |
![]() ![]() Üyelik Tarihi: 17-02-10 Üye No : 136469 Yaş: 30 Mesajlar: 3
Popularite : 11 Populerlik : ![]() | Rexaktif marka bir cihaz aldım. cihazı alalı tam 1ay oldu 145 tl ye aldım.günlük elektrik tüketimim 8.3 kw iken 9.5 kw ta çıktı.ayrıca şarjlı süpürgemiz bozuldu 1 ay hiç çalışmadı(sürekli fişte takılı duruyordu).anlıyacağınız bana günde 2 kw fazla elektrik tükettirdi.üzerinde 2 adet led lambaları sayesinde.gece lambası niyetine kullanıyoruz.alırken %20 ile 40 arası tasarruf sağlıyor dediler.telefon numaram ******** isteyene daha detaylı bilgi verebilirim.faturalarımın fotoğraflarını gönderebilirim. Konu volcanoos tarafından (17-02-2010 Saat 21:02 ) değiştirilmiştir.. Sebep: iletişim bilgileri vermek yasaktır |
| | |
![]() |
| Etiketler |
| energy, kandırmacası, saver |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |