3x120+70 lik kabloya ek olur mu

Mecbur kalınmadıkça ek yapılmasına bende karsıyım hele yeni tapılan tesislerde.Tabiki ek şartlara uygun yapılırsa bir problem olmaz.Ama gelişi güzel özensiz yapılan ekler herzaman arıza vermeye açıktır.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Neden ek olmasın dostum özel ek mufları ile 240 ekledim 5 yıl oldu maşallah
eklesen ama mufla korkma ben buradayım
 
yukarıda sozunu ettiginiz 20 db olayını açarmısınız :)confused::confused::confused:teknik olarak)
elektrik akımında elektronları akışı iletkenin direncine baglı olarak degişir kullanılan ekte dirençi artıracak bi durum yoksa sıkıntı yok demektır 20db??

yapılan her ek araya direnç girmek demektir hava boşlukları dahil.
 
özellikle büyük kesikli kablolarda yapılan eklerin kısa devre durumlarında yangın yaratma riski yüksektir. o yüzden ek yapılmamasını önermem. ya kablolar eksiz olacaktır yada ek yerine pano içerisinde tmş konulacaktır.
 
yapılan her ek araya direnç girmek demektir hava boşlukları dahil.

20 db olayını bi aç bakalım ben sana direnci zaten soyluyorum vede ihtiyaç duyarsan noktası vırgulene varıncaya kadar direnci sana açıklıyayım:cool::cool::cool: sen ilk 20 db olayını bi aç nerden sanıl geliyo halen aklım almadı 20 db???????:confused::confused::confused::confused:
 
Evet gerçektende 20 db olayı büyük merak konusu oldu. Bir anlatın artık. Ayrıca ek yapmak tabiki son tercih olmalı ama daha önce de söylediğim gibi usulünce yaparsanız hiç bir sorun olmaz.
 
kablo firmasından avantası wardır belki tekrar kablo alınsın diye ek olmaz demiştir:)
 
bu konuyu açtığımda hiç iş tecrübem yoktu, çıraktım yani fabrikada ama şimdi fabrika ve şantiyeyi idare ediyorum forum sayesinde nasılda geliştirmişim kendimi herkese başarılar dilerim
 
her türlü kesitteki kabloya ek yapılır.yeterki uygun malzemeyi kullan.ben 3x120+70 kabloyada daha büyük kesitteki kabloyada ek yaptım.3m ,raychem firmalarının ek malzemeleri var kullanım klavuzuna uyduğun takdirde hiç sorun olmaz.temiz işçilik ve kaliteli malzemeyle...
 
Kablon ekranlı mı? Değilse ustan neden demiş anlamadım doğrusu. Ekranlıysa onu da bağlarsın olur biter. Ustan birşeyle karıştırıyor herhalde.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst