Busbar Sistemi ve Kablolu Sistem Farkları

ahmettopuz

Guest
busbar sistemi ve kablolu sistem arasındakiisi olan veya kullananarkadaşlar varsa lütfen beni bilgilendirsin avantaj ve dezavantajlar nelerdir bu sistem hakında bilgilendirsin
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sn.ahmettopuz,genelde kablolu sistemler kullanılıyor.Bazen yüksek akım taşınması gereken durumlarda ve sık aralarla çıkış vermek gereken yerlerde busbarlar daha ekonomik olabiliyor.Bazen de tekstil ,konfeksiyon atelyeleri gibi yerlerde sık,sık noktalardan enerji dağıtımı için busbar biçilmiş kaftan oluyor.Zaten busbar çoğu yerde kablodan daha fonksiyonel ve kullanışlı.Montajı,demontajı kolay pratik.Belli moktalardan çıkış almak basit.Aydınlatma için olanları var belli aralıklarda floresan armatürleri kolayca takıp çıkarabiliyosun.Troley busbar gibi çeşitleri de var.işletmeciliği çok iyi.Uygulanacak tesise göre planlama projelendirme yapılıp.Projeye göre busbarlar ve aksesuarları sipariş edilmeli.Gönül isterki bir çok işte kullanabilelim.Maliyeti çoğu zaman kabloyu geçtiğinden her projede kullanamıyorum.Busbarın maliyetten başka dezavantajı yok.
 
Arkadaşlar çok teşekkür ederim bende bazı araştırmalar yaptım Artık busbar belli binalarda kanunen mecburi hale gelmiş mesela ve özellikle büyük güçlerde iletken seçenekleri aliminyum ve bakır hatta iki iletkende kalay kaplanıyo oksitlenmeyi engellemek için tabi bu bir firmada geçerliymiş onuda öğrendim EAE pazarın %90 hakimiyeti var bende bu firma ile çalışmayı düşünüyorum
 
Selam:

Piyasada 2 cesit busbur var.

* EAE
* xx Adini hatirlayamadim aklimdan ucup girmis.

EAE busbar pazarinin %90 ina hakim! Yillardir bu isi yapiyorlar ve bu iste superler.
Uretmis olduklari busbarin ici bakir baralardan olusmaktadir.
Akim degeri arttikca busbarin icindeki baralarin agirligida artmaktadir dogal olarak busbar agirligida artmaktadir. 3200A 2 li busbari tek kisi ile kaldirmak neredeyse imkansiz.

xxx diye adlandirdigim firma Gebze Organiza sanayii bolgesinde fabkikasi var diye biliyorum (yanlis hatirliyor da olabilirim. ) Bu firma ise aleminyum busbar uretimi gerceklestiriyor. EAE busbarlarina bakarak cok hafifmis , hic kullanmadim sadece duymustum.

BELDESAN, Leventteki MESTROCTY binasi, FARPLAS, ROZMASH, ta EAE Guc busbari sistemini kullandik.
Aydinlatma isinde busbar buyuk kolaylik sagliyor, iscilik azaliyor ve bakimi kolay. (Farplas ta kullandik)
Guc busbari ise orta olcekli fabrikalarda kullanilabilir
(Gebze Izocam da kullanamamistik firinlar yuzunden)

Busbar Orta olcekli fabrikalarda makine beslemeleri icin superdir. Makinelerin zirt pirt degistirilmesi hic caninizi sikmaz, heryere kablo cekmenizede gerek yok.

Bence busbar harika bir sistem.

Yonlendirme: http://www.eae.com.tr/hometr.htm uye olduktan sonra kataloglara ulasabilirsiniz.

Gorusmek uzere...
 
busbar kadar rahat birşey yok.her akım kapasitesine göre busbar mevcut..aydınlatma tesisatı yapcan mesela tavan aydınlatması..hemen busbarları döşeyip üzerine lambaları koyuyosun uygun çıkışlı kablolarıda var..daha sonra lamba arızalndı soketi busbardan al .yenisini tak..elektriği hiç kesme:)
 
Gercekten ilk zamanlarında mükemmel bir sistem fakat işletme eskidikce ve gerekli bakımlarını atladıkca çok baş ağrıtıyor. Yani kablo kadar uzun ömürlü ve masrafsız değil. işletme durumuna göre dağıtım panoları kurup onları busbar ile beslemek güzel olur. (yani hatta redüksiyon yapmadan fazla uzatmadan) ben 400A lik bir busbar da 250 amperlik kop un (cıkış kutusunun) patladığını gördüm o yüzden yüklü çıkış kutuları yerine dağıtım panoları dedim. Açıkcası çok sorunlarını yaşadım. Bence kablo.
 
şöyle arıza verebilir eğer busbar bir noktadan koparsa o hat boyu enerjısız kalır onun çözümü ne
 
İşte sorun burda!

Busbar bir noktadan koparsa başın büyük belada! Biz hastane projelerinde busbar düşünmüştük ama hastanelerde cihazları birbirinden bağımsız yapmak daha güvenli oluyor. Bu nedenle her cihaza ana dağıtım merkezinden ayrı kablo çektiyoruz.
 
mrb ben busbar sıstemını 15 senedır kullanıyorum yatırım malıyetı fazla gozukebılır fakat gelışen bir ısletmedeysen uzun vadede hem ısçılık hem zaman hemde geçme sıstem oldugu ıcın yangın yada arıza rıskı de yok denecek kadar azdır tavsıye ederım ama kullanacagın markada ıyı olmalı.
 
Bu gün hastaneye gittim.dönüşte dolmuşta aradılar.Bir yerde çalışma yapacaklarmış karanlıkmış.Gittiğimde mesai bitimine 45 dakika kadar kalmıştı.
Baktım lambalar yanmıyor.Hemen çalışan ayrı ayrı 3 yerden lambaları söktüm ve çalışmayan yerlere taktım.Taş çatlasa yarım saat sürdü.Yedek lambam olsaydı 15 dakikada tamamdı.Busbar sisteminin en güzel yanlarından birisi bu.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst