120lik kabloya 95lik pabuç (kablomu ince, kablo pabucumu büyük)

Klavyeah

Üye
Katılım
28 Ağu 2006
Mesajlar
269
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar geçen gün 120lik kabloya 95lik pabuç sıktım

sizce kablomu ince pabuçmu büyük
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kablolar markadan markaya değiştiği için sorun kablo kesitinde.
 
Bence kablo pabucunun et kalınlığı ince olduğu için 120 lik kabloya rahatlıkla girdi. Zamanında aynı olayı bende yaşadım. Elime her iki pabucuda alıyorum. Biri diğerinin yarısı ağırlığında, teneke gibi birşey.
 
Kumpasmi elden cikar elmi kumpastan ata sozuyle biraz daha aydinlanabilir sanirim
 
Arkadaşlar ben TEDAŞ da çalışıyorum ve pabuç olarak ise;
Örneğin: 3x150/70 lik bir kablo için fazlara 120lik pabuç takarken, toprağına da 50 lik takıyoruz..
 
KlavYeaH ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar geçen gün 120lik kabloya 95lik pabuç sıktım

sizce kablomu ince pabuçmu büyük

Selamlar efendim;

186 lik kabloya == 150 lik papuç
120 lik kabloya == 95 lik
70 lik kabloya == 50 lik

papuçu takabilirsiniz. Ben çok taktım. (yaklaşık 450 adet papuc taktım 1 fabrika için)

En güzel yanı ise 1 numara kucuk papucu takıyorsunuz, resmen sıkı sıkıya geçiyor papuç sağa-sola dönme olayı olmuyo, rahatlıkla sıkıyorsunuz.

Bence daima 1 numara kçüğünü kullanmak gerek.
(En azından ben öyle yapıyorum)

Not: 240-400 lük papuçlar haric!


Görüşmek üzere...
 
pabucun bakir ve aluminyum olmasida onemli.teneke gibi dediginiz bara girisi bakir kablo girisi aluminyum olan pabuc olabilir.ayrica bakir pabucun et kalinligi aluminyuminkinden farklidir ve 120mm2 lik kesitteki kabloya 95lik pabuc uymaz.
 
yorumlar için teşekkür
ama kimse nedenini yazmamış
 
Bazı pbuçların üretiminde malzemeden çalmak için pabuçun et kalınlığını ince yapıyorlar. Dış çapı diğer pabuçlarla aynı. Fakat iç çapı geniş oluyor. Bu durumda da bazen bir üst kesitteki kabloya olabiliyor.
Kablo kesitiyle aynı pabuçu kullanınca, bazen bir alt kesitteki uçla pabuçlamak daha sıkı tutuyor. (70'lik kabloyu önce 70, sonra da 50 ile sıkmak gibi.)
Tabi, üretici pabucun kabloya kolay girmesi için biraz geniş yapıyor da olabilir kanımca.
 
Bence sorun kabloda,eskiden başıma geldi siparişim olan 1x50 nyy kabloya 35 mm2 SKP Takılıyordu kabloyu 2 kere geri gönderdim.Beni üreticinin bir mühendisi ile görüştürdüler,üretim tekniklerinden bahsettiler ikna olmadım . Benim kendilerinden kesit satın aldığımı dolayısı ile 50mm2 alan sağlamak için 8-9 mm çap olması gerektiğini söyledim.Netice olarak ' z...r mağazası' isimli bu firma ile hesabı kestim.Meslek hayatım boyunca kesiti normal ve aynı kesitte SKP ye uyan kabloları da gördüm ,diğer arkadaşların bahsettiği bir küçük SKPgerektirenleri de çoğunluk ile gördüm.Şimdi ben haksızmıyım dairenin alanı pi x r2 değilmi?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,918
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst