priz hattın için mesafeni bilmediğimden 5* .. ve devamında 3*2.5 kablonu kullan ve kablo tavası için bence koruma topraklamasını ana panodan direkt çekerek, kanal gövdesine irtibatlandırman yeterli olacaktır.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kablo tavaları üzerinden topraklama yapılması güvenilir bir yöntem değildir. Bunun yerine tavaların içerisinde çıplak örgülü bakır dolaştırıp, metal kısımları bu örgülü bakıra irtibatlandırırsanız daha doğru bir sistem olur diye düşünüyorum.

Sayın hselçuk,

Şu an çalışmaya başladığım projede birçok eksiklikler var. Bunların bağzılarını benım çözmem gerekiyor. Projeye göre tüm priz ve aydınlatma elemanları topraklı . Bu topraklama işlemini tava üzerinden yeterli ebatta (70mm2 civarı) çıplak bir topraklama iletkeni götürüp
odalara bu ana hattan sortiler çekerek gerçekleştirebilir miyim?
Yoksa her bir devre için panodan ayrı toprak hattı çekmem mi gerekir?

Şimdiden teşekkür ederim
 
redbullife arkadaşım anladığım kadarıyla eski bir tesisten bahsediyorsunuz dolayısıyla kablo taşıma kanallarının birleşim yerlerinde oksitlenme nedeniyle iletim yetersizliği başlamış olabilir bu durumda mevcut olan kablonun özelliklerine sahip yeni bir kablo ile panonuzun topraklama barası arasına yeni bir kablo çekmenizdir.kolay gelsin
 
piroturk kardeş
dediğin olabilir ama kaçakakım koruma şalteri mevcutsa bu iş biras sıkıntı yaşatabilir sana.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst