kamura
Yeni Üye
Popularite: 0
|
 |
« : 10 Ağustos 2008 12:44:19 » |
|
selam arkadaşlar MCQUAY Su Soğutmalı Soğutma Grubularının işletmesi, arıza ve bakım konularıyla ilgili uzman arkadaşlardan bilgi ve detaylı dökümanlar arıyorum şimdiden teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sponsor Linkler
|
 |
« Posted on: 04 Aralık 2008 20:22:37 » |
|
|
|
|
|
|
|
kemancı16
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #1 : 13 Ağustos 2008 12:38:12 » |
|
tam olarak sorunlarını söylerseniz size yardımcı olmak isterim cihazda kaç komprosör var hava soğutmalımı vb gibi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kamura
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #2 : 13 Ağustos 2008 22:48:45 » |
|
tek kompresör ve su soğutmalı
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Onur16
Yeni Üye
Popularite: 1
|
 |
« Yanıtla #3 : 23 Ağustos 2008 14:42:00 » |
|
Kamura merhaba işletme olarak kulede kimyasal su ıslahı yapmanızı öneririm bulunduğunuz yeri söylerseniz bu konuda yardımcı olabilirim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kamura
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #4 : 23 Ağustos 2008 23:25:22 » |
|
selam onur16 bulunduğum yer ankara kuledeki suya artı bir kimyasal uygulamıyoruz sağdece normal arıtmadan geçiyor ortalama 3- 4 derece sertlikte su veriyoruz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Onur16
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #5 : 26 Ağustos 2008 21:56:16 » |
|
Sn Kamura 3-4 derece fransız,alman yoksa ppm mi? , beslediğiniz suyun iletkenliği nedir ,kulenin toplam su hacmi , sirkulasyon debisini verirseniz daha çok yardımcı olabilirim. Kolay gelsin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kamura
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #6 : 28 Ağustos 2008 22:37:41 » |
|
selam onur16 sertlik fransız, iletkenliği nasıl ölçülür bilgim yok toplam su hacmi ise 2 ton sirkülasyon debisine de bakıp yazarım.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Onur16
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #7 : 05 Eylül 2008 20:13:44 » |
|
Sn Kamura kusura bakmayın geç döndüm 3 fr soğutma kulesi için yüksek bir sertliktir bu 30 ppm eder önerilen Max 2 ppm dir yani 0,2 fransız. İletkenlik konusuna gelince iletkenliği yani kondüktiviteyi ölçen basit cihazlar vardır 100 Ytl civarında bunlardan bir adet alıp kuleye beslediğiniz suyun iletkenliğini ölçmelisiniz. Besi suyu iletkenliği (çarpı) 2,5 çıkan değer kule suyunuzun olması gereken maksimum iletkenlik değeri olmalıdır . Kule suyunuz bu değerden yüksek ise tahliye vanasını hafif açıp kule suyu iletkenliğini Max. değerin altında tutmalısınız . Oluşacxak su kaybını fazla önemsememelisiniz çünkü sisteminizi sorunsuz bir şekilde çalıştırmanın ilk ve en önemli adımlarından biri budur. En son olarak ta mutlaka ve mutlaka onaylı iş yapan kimyasallar kullanmalısınız. Mail adresime tel numaranızı gönderirseniz sizi ararım kolay gelsin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kamura
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #8 : 07 Eylül 2008 17:21:45 » |
|
Sn onur16 buraya kadar anladım teşekkür ederim.Önerdiğniz bulunması kolay kimyasal ismi verirmisiniz.Ayrıca kimyasal uygulamasında dikkat edilecek hususlar örnek kontrast ayarı olacak mı gibi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Onur16
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #9 : 07 Eylül 2008 20:48:11 » |
|
Sn Kamura kimyasal uygulamasında dikkat edilecek en önemli husus temin ettiğiniz firma tarafından yapılacak sürekli analizlerdi. Eğer isterseniz size temin edebilirim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kamura
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #10 : 09 Eylül 2008 21:25:27 » |
|
Sn Onur16 firmanız ankarada mı ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Onur16
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #11 : 19 Ekim 2008 20:37:02 » |
|
Sn. Kamura firmamız Güney Marmara ve Trakya da faaliyet göstermektedir telefonla görüşüp gerekli çözümleri sunabiliriz. Kolay gelsin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m-usta-fa
|
 |
« Yanıtla #12 : 19 Ekim 2008 21:49:09 » |
|
Sayın kamura. Ben o kimyasallardan kullandım.Belki benim kullandığım kimyasal kötü olduğundan bilmiyorum,işime yaramadı. Sonra su yumuşatma ünitesi kurdum.İtalyan malı basit bi şey.Besleme suyunu burada filtre ediyorsun.Suyu reçine ve kum karbondan geçiriyor.Günde veya 2 günde bir ters yıkama yapıyor otomatik olarak.Bunun için de günlük ya da 2 günde bir(suyun sertliğine göre) arıtma tuzu koyuyorsunuz.Tek masrafı ve zahmeti bu.Ama suyu sanırım 0 fransız sertliğine düşürüyor.Belki sıfır teorik olarak olmuyordur,bilmiyorum ama kimyagerimiz çok yumuşak sıfır dedi . İsterseniz o yöntemi de araştırın.
|
|
|
|
|
|
Ok gibi doğru olsam,yabana atarlar beni, Yay gibi eğri olsam , elde tutarlar beni; Doğruda aç görmedim , eğride hiç tok, Eğri yay elde kalır , Menzil alır doğru ok... Üye Ol veya Giriş Yapwww.kavasoglukonaklari.com
|
|
|
erolbin
Yeni Uye
Popularite: 2
|
 |
« Yanıtla #13 : 21 Ekim 2008 08:49:34 » |
|
konu hakkında nasıl bikgi ve döküman istediğini ve bölgeni bildirirsen yardımcı olabilirim .örneğin:mc 806 gibi yada mikro işlemci kontrollü 3.3 kv soğutma grubu gibi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
erolbin
Yeni Uye
|
 |
« Yanıtla #14 : 21 Ekim 2008 08:56:32 » |
|
sn kamura ve ilgili arkadaşlar hertürlü ;merkezi sistem ,soğutma ,ısıtma ,klima otomatik kontrol kimyasal şartlandırma su kimyasalları ,endüstriyel kimyasallar vb. konusunda 25 yıllık tecrübeye sahibim ihtiyaçlarınız halinde bilgilerimi paylaşabilirim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kamura
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #15 : 22 Ekim 2008 10:24:51 » |
|
sn ; m-usta-fa konu hakkındaki verdiğin bilgi için teşekkür ederim. Temizlik işinin aciliyeti sebebiyle dışardan firmaya yatırdık sıkıntımız bu seferlik geçti dediğiniz gibi bir su arıtma sistemi var ama tüm tesise merkezi bir arıtma uygulandığı için sertlik derecesini 4 ün altına indiremiyoruz. Konu hakkında tekrar fikirlerinizi bekliyorum.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kamura
Yeni Üye
|
 |
« Yanıtla #16 : 22 Ekim 2008 10:30:23 » |
|
sn ; erolbin bidiğiniz gibi MCQUAY ile ilgili gerek cihazın kendisi gerekse mikro işlemci ile ilgili piyasada fazla bir döküman yok.örnek Mikro işlemcinin şifresini bile bilmiyoruz bilen firmalar var ama açıkçası o kadar dışarıya bağımlı çalışılmaz diye düşünüyorum.Tesisimiz ankarada
|
|
|
|
|
|
|
|
|
erolbin
Yeni Uye
|
 |
« Yanıtla #17 : 22 Ekim 2008 11:34:22 » |
|
sn kamura; MCQUAY cihazları ve benzer cihazların emniyet ayarı olarak tanımlanan ayarları yetkili firmalarca dışarı verilmez.fakat işletme için gerekli olan ayarları verilmek zorundadır .bende mc.QUAY 3.3kv santrifüj 1500 000 kcal/h soğutma grıbunun 18 yıl işletme ve raıza bakım işlerini tek sorumlu olarak yaptım.cihazın kuman da ve kuvvet şemaları da mevcut bende ankaradayım ihtiyaç halinde yardımlaşabiliriz.e.mail im :e.uysalbin@hotmail.com
|
|
|
|
|
|
|
|
|
erolbin
Yeni Uye
|
 |
« Yanıtla #18 : 22 Ekim 2008 11:37:11 » |
|
sn .kamura ; ayrıca soğutma gruplarının yanı sıra merkezi sistemlerde ısıtma soğutma klima fan coil ler vb. cihazlarda teknik destek istersen,mademki ankaradasın yardımlaşabiliriz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kamura
Yeni Üye