Amonyak Gazı İle Soğutma Sistemleri Hakkında Merak Edilenler!

Amonyak kaçağının tespit edilmesi için geniş bir tahta üzerinde kükürt yakılır. Bu kükürt sayesinde amonyak kaçağının oluştuğu bölgeden beyaz bir duman çıkar. Fakat kükürt yandıktan sonra kükürtdioksit oluşur. Bu çok boğucu bir gaz dır . Amonyaklada birleştikten sonra daha tehlikeli bir hal alır. Bu test yapılırken amonyak kaçaklarında kullanılan gaz maskesi takılırsa çok büyük faydası olur.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Selam arkadaşlar,

Ben amonyak gazı ile bina ısıtma projesi ile ilgileniyorum. Acaba amonyak hangi sıcaklıklarda yoğunlaşır? Isıtmada kullanımı uygun mudur? Tesisatta kullanılacak malzemeler ve basit tesisat şeması verebilir misiniz?

Teşekkürler.
 
arkadaşlar ben amonyaklı soğuk hava deposu yaptırmayı düşünüyorum fakat olaya hakim değilim bir kaç firma ile görüştüm aralarında çok fiyat farkı var benim düşüncem 1500tonluk-3000tonluk-5000tonluk detaylı proje verebilecek arkadaşlar var ise incelemeleri yapıp görüşebiliriz iyi çalışmalar dilerim
 
arkadaşım bizdede york soğutma komprosorü var aynı arızayı bizdede veriyordu komprosorun yağ eşanjörü var biliyorsun 600.000 cal liktir eşanjör girişinde filitre var soğutma suyu kulesinden gelen su tozlu ve pis geliyor buda filitreyi tıkıyor komprosörde yağ ısısını dengeleyemedigi için makinayı arıza verdiriyor filitreyi temizlersen bu işlem çözülür
 
Birşey sorucam arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.Amonyaklı sogutma sisteminde odanın içinde sensör probu bulunurmu.Yani bu pt100 komprosöre komut veren pt100 mü,diger sistemlerde oda içinde bir defroz probu birde komprosöre komut veren prob bulunuyor.Amonyaklı sistemde içeride tek prob var sanırım,,bu pt100 görevi nedir,sistemin çevrimlerinimi ayarlıyor.cvp verirseniz memnun olurum.;)
 
mrh arkadaşlar sizlere birşey sorcam benim bir projem varda amonyaklı buzdolabı peltierle ısıtıp amonyağı gazhaline getirip soğutma yapıla bilirmi yardım ederseniz sevinirim
lise 3. sınıfa gidiyorum konu enerji tasaruflu proje yarışmasıda
tşkr
 
grasso kompresor parcalarını bulabılırmıyız saygılar
 
orjınal parça için sistek. yerli parça istersen salih yahşi(eski arkom komp.imalatçısı)
 
[SIZE="4"]bana amonyaklı buzdolanının aşama olarak yapılısı lazım oncelıkle elektrık sıstemının kurulusu [/SIZE]:)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar merhaba bende yaklaşık 1 senedir soğutma üzerine çalışıyorum.IQF ve donmuş odaları amonyakla soğutuyoruz bir gıda fabrikasında. Bizdede 16 adet grasso kompresör bulunuyor 7 yüksek basınç kompresörü 9 alçak basınç kompresörü bulunuyor. kompresörler vidalı.

Bikaç arkadaşın dediği gibi amonyak kaçağı olan bi yerde bulunmanızı hiç tavsiye etmem :) özellikle klor ve kükürtle birleştiği zaman daha kötü oluyor.

Birde bana grasso 89 model vidalı kompresörler için kapasite kontrol mekanizması lazım bulabiliceğim bi yer biliyormusunuz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,949
Mesajlar
913,825
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst