Demirdöküm Kombi Sorunu

mandrake

Üye
Katılım
31 Ara 2011
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
46
Merhaba
3 ay önce kombiden su akıyordu servis geldi ve 3lü botuyu değiştirdi bayada bir para aldı. fakat bu kış aylarında kombiyi 2'ye çıkardığımda basıncıda çıkıyor? ve su damlatıyor. 3'e çıkarsam göl olacaz sanırım nedeni nedir bunun? takılan borulardan mı kaynaklıdır? ona göre servise söyleyeceğim çağırınca?
Kombiyi 1 günlüğüne açık bırakıp gidersem (ki gidip çocuğu almam gerekiyor ev geldiğimde soğuk olacak kapatırsam) elektrik kesintisi vs gibi durumlarda yada basınç artarsa evi su basma riski varmıdır? yada kendini yada suyunu otomatik kapatıyor mu?
Teşekkürler
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
2 demekle neyi kastedtiniz anlamadım açıklarsanız yardımcı olurum,çalışma su basıncı 1,5 bardır 2,5 veya 3 bara ulaştığında kombi suyu tahliye eder ve kombiye su 1 defaya mahsus basılır hava alma v.s eksilince tekrarlanır ama tesisatınızda kaçak var ise öncelikle arızayı yaptırmanız gerekir.
 
kombi sıcaklık seviyesi 2... hep birince levelda çalıştırıyordum 2 ye aldım daha sıcak olması anlamında. ben neredeyse 2-3 günde bir su basıyorum çünkü düşüyor bu da normal mi? 2. levela alınca sıcaklığı su damlatmaya ve su basıncı yükselmeye başlıyor ve alttan akıyor. derdim bunun sorununun ne olduğu ? teşekkürler
 
Genelde kombilerin içine kırmızı bir membranlı tank olur küçük bişey..

siz su basıncını 1.5 bara ayarlayınız. Ardından cihazı çalıştırıp bakın.. takip edin su basıncı 2-3 bara ulaşıyorsa sorun membranlı tankın ya membranında yada arka hava basıncındadır. havası kaçmıştır. Ama suyu 1.9 yada 2.0 bar gibi basınçlarda emniyet ventilinden sızdırmaya başlatıyorsa cihazın emniyet ventili arızalıdır. Normalde 3.5 bar civarında açması tahliye etmesi gerekli.

kolay gelsin iyi çalışmalar..
 
3e kadar çıkıyor ama kapatıp açınca sorun yok. yani bazen çıkıyor bazen normal çalışıyor. normal mi bu durum? sızma 3e dayanınca oluyor o da normaldir sanırım artık. normalde sızdırması yok
 
1.5 bara ayarlanan su basıncı su ısınınca genelde 60 derece bu basınç 2 bar civarında olur 3 bar biraz yüksek bir basınc. ya tesisat hacminiz küçük yada genleşme tankınızda sorun var.
 
Merhabalar ben yalova D.D yetkili servisi kombinizde korkulacak hiç bir sorun yok Genleşme tankında hava bitmiştir genleşme tankı cihazın ya arka kısmında modelini belirtmediğiniz için bilmiyorum ya da ön kapağı açtığınzda sağ taraftadır. genleşme tankında %50 azot %50 su bulunur zamanla bu azotun basınçları değişir o yüzden siz her ne kadar 1.5 bar hatta 1 bar da tutarsanız kombi yi ısıtma konumuna aldıktan yarım saat ve 45 dakika içinde bu basınç değerleri değişecek ve emniyet ventili dediğimiz yerden su damlatacaktır. Saygılarımı sunarım.. YALOVA ÜNİVERSİTESİ YALOVA MESLEK YÜKSEK OKULU SOĞUTMA VE İKLİMLENDİRME PROGRAMI 2.sınıf
 
Merhabalar ben yalova D.D yetkili servisi kombinizde korkulacak hiç bir sorun yok Genleşme tankında hava bitmiştir genleşme tankı cihazın ya arka kısmında modelini belirtmediğiniz için bilmiyorum ya da ön kapağı açtığınzda sağ taraftadır. genleşme tankında P azot P su bulunur zamanla bu azotun basınçları değişir o yüzden siz her ne kadar 1.5 bar hatta 1 bar da tutarsanız kombi yi ısıtma konumuna aldıktan yarım saat ve 45 dakika içinde bu basınç değerleri değişecek ve emniyet ventili dediğimiz yerden su damlatacaktır. Saygılarımı sunarım.. YALOVA ÜNİVERSİTESİ YALOVA MESLEK YÜKSEK OKULU SOĞUTMA VE İKLİMLENDİRME PROGRAMI 2.sınıf


dediğin dediklerime çok yakın kardeşim: modeli BK24E/HK24E ne yapmam lazım peki? 2 günde bir bar seviyhesini yükseltmekten yada düşürmekten sıkıldım. millet ayda bir bakar bar seviyerine ben 2-3 günde bir :) yardımcı olursan süper olacak
 
( Membranınız delik değilse ) membranlı tankın üstünde hava basmak için port var. oraya hava basmanız gerekiyor. Hava kompresörü ile..

Nasıl diye sorarsan..
Önce sistemin suyunu boşaltacaksın membranın arkasına havayı basmaya başlayacaksın.. 1.7 bar basacaksın. sonra sistemini su ile doldurup tesisatınızdan hava alacaksınız. sisteminizi 1.5 bara kadar su basacaksınız..
 
( Membranınız delik değilse ) membranlı tankın üstünde hava basmak için port var. oraya hava basmanız gerekiyor. Hava kompresörü ile..

Nasıl diye sorarsan..
Önce sistemin suyunu boşaltacaksın membranın arkasına havayı basmaya başlayacaksın.. 1.7 bar basacaksın. sonra sistemini su ile doldurup tesisatınızdan hava alacaksınız. sisteminizi 1.5 bara kadar su basacaksınız..
arkadaş doğru söylemiş ama bir şeyi atlamış eğer genleşme tankındaki membram delikse genleşme tankında bulunan sibob'a tırnağınızla bir miktar bastırdığınızda hava gelir çok az bişey sonra devamlı olarak su gelirse geçmiş olsun tankın değişmesi gereklidir..delik olup olmadığını bu şekilde anlarsınız .
ayaklı bisiklet pompasıyla yaklaşık 20-25 defa basmanız yeterlidir.
1.5 bara tekabül eder saygılarımla...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,977
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst