vestel 24000 btu klima dış ünite çalışmıyor

Katılım
22 Şub 2010
Mesajlar
6
Puanları
1
merhaba arkadaşlar.iki adet 24000 btu klima söktüm başka yere taktım söktüğüm yerde çalışıyorlardı fakat yeni yerlerinde ikiside çalışmadı.dış üniteler inliyor.voltaj da 214 v seviyesinde bilgilendirirseniz sevinirim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
ara bağlantı kablolarını- kapasitörünü- kompresörü kontroll et artı olarak çalışmayan klımayın gazını nasıl topladın ? ondan zıyade dış ünitede kontaktör varmı varsa onuda bi kontrol et
 
söktüğümde çalışıyordu.kontaktör çekiyor 216 v elektrikte geliyor 45/5 mikrofat kondansatör var kondansatörü büyütmek işe yara mı?
 
kapasitörü büyütmen işe yaramaz direk elektirik veripte denedinmi baştan birle ikinci sıraya L N ye bide fanda çalışmıyomu fanın kablosunu çıkarıp daha iyi hisedebilirsin komprösörü..
söktüğünde eğer gazı kaçırırdıysan aldığı kadar gaz ver öyle dene
 
arkadaşım normalde ölçtüğün voltajın yükteki değerine bakmalısın.kompresör devreye girerken oluşan voltaj düşümünü ölçmelisin 180V altına düşüyorsa çalışamaz.nedenlerine bakmalısın toprak ve nötr kablolarını ters takmış olabilirsin kontrol et.
 
sinyal kablosunu kontrol et odaolmadı dısınıteyı tekbasına caklıstır calısmıyırsa dıs unıtede problem var
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,970
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst