Sıcak hava üflemeli sistem.

memuka

Üye
Katılım
8 Ocak 2008
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar merhaba;
İşyerimde sürekli sabit sıcaklıkta tutmam gerekn bir ambarımız var. Basit bir sistem yapıp, bir radyotörden buhar geçirip fan motoru ile ambardaki ısıtma kanallarına hava üflettireceğim. Radyotere girecek buharı, oda termostatından aldığım sıcaklık bilgisine göre bir motorlu vanayla PID olarak kontrol edeceğim. Buraya kadar herşey aklıma yattı, ancak aklıma takılan şey acaba motorun hızını da kontrol etmelimiyim. Etmeliysem onu neye göre kontrol etmeliyim. Fikir verirseniz sevinirim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Fan hızınızı ayarlamanıza en azından sizin siteminiz için gerek yok.
Sabit debil ile üflediğiniz havanın sıcaklıgını vana konrrollu sıcaklık kaynagınız ile ayarlamanız yeterli olacaktır.

yada vana yerine sabit sıcaklıkta bir kaynak kullanıp invertör ile fan hızını değiştirerek sıcaklıgı ayarlarsınız.

size kalmış.
 
Fan hızını kontrol etmezsem, mahal isteniken sıcaklığa gelipte buhar vanası kapatınca fan çalışimaya devam ettiği için bu sefer dış ortamdan aldığı soğuk havayı üfleyecek, b u da ortamın tekrar soğumasına neden olmayacakmı?
 
işletmenizde doğal gaz veya lpg kullanıyor iseniz, sıcak hava üfleme fanları var bi bakmanızı tavsiye ederim.euroemme adlı markayı bi araştırman yeterli..
 
Fan hızını kontrol etmezsem, mahal isteniken sıcaklığa gelipte buhar vanası kapatınca fan çalışimaya devam ettiği için bu sefer dış ortamdan aldığı soğuk havayı üfleyecek, b u da ortamın tekrar soğumasına neden olmayacakmı?

Sıcaklık değeriniz dilediğiniz değerden aşağıya düştüğü an (uygun bir set değeri yaptıgınız) termostadınız tekrar vana motorunuzu açacagı için, haliyle sizde sisteminizi kontrol etmiş olacaksınız.

Tabiki termostadın oda içindeki konumu da önemlidir. Referans noktanıza bağlı olarak geç yada erken tepki verebilir.

Ama set değerinizi uygun ayaralayarak ve uygun kapasiteli bir ısıtıcı kullanarak, sadece vananızı kontrol edip sabit debili hava üfleyerek bu işi çözebilirsiniz.

dış havanın cok soguması durumunda serpantini yada radyatörü dondurup patlatmanız da olası tabiki.

Fanı kontrol edip sürekli sabit bir ısı kaynagı da kullanabilirsiniz. Benim söylemek istediğim efektif bir iklimlendirme yapmak için hem vana hemde invertör kullanmanıza gerek yok. Sadece 1 taneside yeterli olacaktır. "Ben ısı kaynagı sabit invertörlü fan kullanmayı seçerdim sanırım."

Sonucta içeriye belirli bir debi ile hava yollamak durumunda değilsiniz. Yada basınç kontrolü yapmayacaksınız. Olayımız sadece ısıyı kontrol etmek oldugu için, çok fazla zahemete girmenize gerek olmadıgını düşünüyorum.

fan motorunuz sürekli çalışmasın isterseniz termostat çıkışını fana paralel bağlarsınız. Fan ile serpantin aynı anda çalışır. Gereken değeri bulunca aynı anda kapatır.

Çözüm elbette çok ama, ben siz çok zahmete girmeyin diye yeterli çözümü söylemeye çalıştım.

Tabiki tercih sizin. Ama artan parametre rejime oturma süresini kısaltmak yerine arttırabilir.
 
Son düzenleme:
fan içerideki havayımı sirküle edecek yoksa dışarıdan sürekli taze hava mı alacak?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,505
Kullanıcılar
449,901
Son üye
reisaziz34

Yeni konular

Geri
Üst