plc'nin kontrol paneliyle haberleştiğini nasıl anlarız

yunusx

Katılımcı Üye
Katılım
1 Kas 2007
Mesajlar
878
Puanları
56
arızalı bir makinam var ileri ve geri olan hareketleri yapmıyor ileri git tuşuna bastığımda plc den sinyal işığı yanıyor ama herekete geçmiyor sensör ve swiçlere tek tek baktım hepsi sağlam yenisiyle değiştirdim kontrol panelinden emin değilim hangi yolu izlemeliyim bu arızada

operatör paneli modeli telemecanique xbt-n401

plc modeli telemanique twido TWDLMDLMDA20DRT
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
eger panelden plcdeki bi cıkısı aktif edebiliyosanız,haberlesmenizde sorun yok demektir.sinyal isigi derken haberlesme lambası ise o farklı.ayrıca konuyu diger plcler altına yazarsanız daha iyi olur.

kolay gelsin.
 
operatör paneline sadece değer girebiliyoruz kontrol sistemi panele ait değil butonları var ve plc onları görüyor ledler yanıyor
 
Çözüm basit: OP'den bir girişe basıp PLC'nin cevabını izlemek. Aynı girişi OP'den değil, doğrudan girmek. Tabii giriş dijital olacak. Cevaba göre OP ile PLC arasında mı yoksa PLC tarafında mı anlaşılacaktır.

PLC programına müdahale edilmediyse, muhtemelen sahadan gelen bilgi kablolarından ya da sensörlerden olabilir.

Çalışması zevkli bir arıza.

Kolay gelsin...


TWIDO ve XBTGT ile ilgili dokuman isterseniz sağlayabilirim. Ayrıca bu konuda Schneider'den eğitim aldım. Yardımcı olabilirsem sevinirim.

_________________________________________________

Düzenleme: ŞaŞKıN

Forum üzerinde mail ve msn adreslerinin yayınlanması yasaktır.
 
en basit teslerden biride haberleşme kablosunu söküp ekranın tepkisine bakmaktır. Genelde op-paneller (HMI) haberleşmenin durduğuna, ya da hatalı olduğuna dair hata uyarısı verir. Bu durum da (kablo geri takılınca) panel haberleşiyor demektir.

Kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,299
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst