piston üzerindeki 2 adet mıknatıslı ışık.

Ambitious

Üye
Katılım
13 Ara 2008
Mesajlar
190
Puanları
1
Arkadaşlar ben pek hidrolikten anlamam ama makinada bulunan pistonun üzerindeki mıknatısların ikisininde yanması normalmidir?bu iki mıknatıs sensörü hiçbirzaman sönmüyor.biara başka bi makinanın pistonunda gene bi sorun vardı,pistonu iyice söktüm dağıttım ve set çukurundan çıkmış küçücük bi teflon üstünde parça görmüştüm.acaba bunlar sönmemesi pistonun normalinden fazla açılıp veya kapanmasına neden olup mekanik bi arıza yaparmı?makinanın bu noktasında bi sıkıntısı var ama arızayı dahada büyütmekten korkuyorum.Teşekkürler.Saygılar.
 
sn ambitious, piston üzerindeki mıknatıs dediğiniz şeyler aslında birer endüktif sensör, mıknatıs asıl pistonun içerisindedir. ikisi birden yanıyor ise piston mekaniği ile ilgili bir sorun olabilir veyahut sensörlerden biri bozuk olabilir.
 
sürekli sinyal veriorsa silindirden önce sensörlerin sağlamlık testini yapmanızı öneririm.hem zaman hem de zahmet açısından daha iyi.
 
pistonu alt konuma getir ve üst konumdakı sensörün ledi yanıyormu kontrol et,sonra pıstonu ust konuma getir ve alt taraftakı sensor yanıyomu onu kontrol et.Eger her ıkızı aynı anda yanıyorsa buyuk ıhtımal sıkıntı sensorlerdedır.Ama soyle bır durumda soz konusu sıstemdekı sensorlerın elbette bır gorevı olmalı ve her ıkısınında yanmazı sıstemı hataya gecırmelı.Önçelıkle sensorlerını kontrol et daha kolay olur.
 
pistonu hareket ettirmene gerek yok sensörü gevşet ve piston üzerinde kanalın içinde ileri geri gezdir her pozisyonda yanıyorsa sensör arızalıdır veya sensörü piston üzerinden söktüğünde led yanıyorsa yine arızalıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst