selenid valf

system16

Üye
Katılım
21 Şub 2009
Mesajlar
308
Puanları
1
arkadaslar selenoıd valf hakkında birkaç bilgi verebilirmisinzi?
 
elektrik kontrollü aç kapa yapabileceğin elemanlardır. örneğin bir musluğu elektrik kontrollü kumanda etmek istiyorsun kullanacağın eleman selenoid valf olacaktır. sadece akışkanlar için değil hava için de kullanabilirsin.
en son eğitim için ankaraya gittiğimde otellerin havalandırma kapakları selenoid valf ile kontrol ediliyodu. ışığı açınca havalandırma motoru çalışıyor ve selenoid valf de bu motorun önündeki havalandırma kapağını açıyordu. itiraf etmeliyim butona basınca çok korktum, çünkü çok şiddetli ses çıkıyo kapak açılırken.
 
selenoıd valfler elektrık enrjısı ıle acıp kapatan elemanlardır.NOrmalde acık veya normalde kapalı tıplerı mevcuttur.24ac,24dc,220ac beslemelı olanları vardır.Genelde su ve hava kontrollerı ıcın kullanılır.Ama son zamanlarda kullanım alanları genısletı dogalgaz sıstemlerınde bıle kullanılıyor.Bu arada selenoıd valflerın govdelerı paslanmaz celık olanlarıda vardır.
 
arkadaşlar bana da selenoid 6/2 valf bilgileri lazım.bulabilirmisiniz.
 
hidrolik sistemlerde de aynı valf kullanılabilir valf kullanım yerine göre değişik özellikler gösterir.
 
valf ve selonoid valf başka klansmanlardaki walflerdir.(pek açıklayıcı olmadı ama...)
Arkadaşım hidrolikde selenoid valf ivmelendirmek için kullanlır. 6/2 anlamı ise 6 adet konum ve 2 adet giriş/çıkış ucu bulunur demektir. Birde sana iyilik 6 konumdan biri açma biri kapama olduğuna göre senin valfinin dört adet hız kademesi var demektir.
 
arkadaslar selenoid valflerle ılgılı .. elınde kaynak olan varmı ? acill lazım ... ( satj defteri , bitirme projesi )
 
bv sıtede vardır ... selenoıd valfın en onemlı ozellıgı gırısın sol taraftan olmasıdır eger sag taraftan yaparsan kontrol edemezzın gercı sana staj ıcın lazım bunlar la ısın olmadıgı ıcın ılgılenmezzın kumanda bolumunde gereklı bılgılere ulasabılırsın sanırım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst