Plc ile servo motor kontrolü nasıl yapılıyor?

iriver

Üye
Katılım
14 Eyl 2008
Mesajlar
88
Puanları
1
Yaş
39
Değerli forum üyeleri. Plc ile servo işinde yeniyim.2 eksenli cnc de plc+servo sürücü+servo motor olarak mitsubishi ürünleri kullanılacak.ancak bunlar nasıl çalıştırılır hiç uygulama yapmadım.bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
genelde servo sürücüler pulse ile kontrol edilir,servonun hassasiyeti oranında
1/10000 veya daha fazla yani servo motor mili 10000 kare dalgada 360 derece dönecek demektir.kullanacağınız plc transistör çıkışlı olmalıdır.puls ve yön olmak üzere minimum iki çıkış lazımdır.plcden yazılımla yön ve pozisyon bilgilerini belirleriz.eğer araştırırsan çok daha kapsamlı bilgilere ulaşabilirsin.
 
CNC bir sistemin varsa Servolara hükmetmen plc ile zor olabilir. Motion kontrol tercih etmeni öneririm.
 
servo motor kontrolü için 1/10000 hassasiyetle yani 360 dereceyi 10000 puls göndererek tamamlayabiliyoruz..bu bütün servo sistemleri için böylemidir?(yani sadece puls göndererek bu işi yapabiliyormuyuz?)
gerilimin genliği 24v seviyesindemidir?
24v için sadece transistör çıkış akımı yeterli olurmu ,yani akımı yükseltmelimiyiz yada servo motor içerisinde bu yapı hazırda varmıdır?
servo motor sürücüsündeki konnektörlerden hangilerini kullanmak durumundayız(sadece bir yönde belirli bir hız ile bir puls göndermek için)
anladığım kadarıyla bu servo sürücüler üzerinde bir sürü konnektör var seri haberleşme portları plc seri bağlantı portları,sürücüler arası bağlantı portları,sanırım birde bilgisayar arayüzü için bağlantı portu var.bu konuda ayrıntılı bilgi verebilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim çünkü iyi bir kaynak bulamadım..
 
teşekkür ederim sayın electroniceng fakat benimkisi sadece öğrenme amaçlı tabiki profesyonel işler olduğunda bir firmadan yardım alıcam ama gerçekçi öğretici bir bilgi bulmak zor bu konularda herkes kendine saklıyor gibi..
 
plc öğrenmek istiyorum yardım etmek isteyenler lütfen please
 

Forum istatistikleri

Konular
128,173
Mesajlar
915,636
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst