Alınan her türlü yeni güvenlik önlemine rağmen, sanal suçlular durmak bilmiyor.

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
twj4j.jpg


İnternet tarihi kadar eski sayabileceğimiz sanal dolandırıcılık, her geçen yılla birlikte farklı formlara bürünmeye devam ediyor. Alışılageldik "finansal bilgi hırsızlığı" banka ve benzeri yapıların daha güvenli hale gelmesiyle yavaş yavaş da olsa ortadan silinmeye başlamıştı. Bunun yerine kötü niyetli yazılımcıların geliştirdiği "daha akıllı" ve saptanması daha zor zararlı programlar türedi.

Son yapılan araştırmalara göre finansal durumunuzu ilgilendiren ve karşı tarafa madden fayda sağlayacak her türlü bilgi sanal korsanların hedefinde. Klasik "gizlice bilgi kaydeden" keylogger'lar ortadan kalkarken, yerine sahte web siteleri geçmeye başladı. Bankanızdan geliyor gibi görünen mail'ler ile sizi başka adrese yönlendiren suçlular, girdiğiniz bilgileri hemen kullanmaya başlayabiliyorlar.

Bunun haricinde bazı zararlı yazılımlar işletim sisteminde kolayca fark edilmeyecek şekilde çalışırken, sizi başka adreslere gönderiyor, ancak size bankanın gerçek sitesinde, doğru adresteymişsiniz algısı yaratıyor. Web tarayıcılarındaki adres bar'ı ile dahi oynayan bu uygulamalar sizin bilgilerinizi ele geçirdiği gibi, suçluların yaptığı işlemleri sizin hesap sayfanızdan görmenizi dahi engelleyebiliyor.

Uzmanların önerisi ise, kaliteli firewall ve anti-virüs programlarını kullanmak, şüpheli adres ve ücretsiz diye tanıtılan tehlikeli programlardan uzak durmak şeklinde.

Alıntıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst