Ev telefonunda gürültü var

CasTieL

Üye
Katılım
8 May 2011
Mesajlar
212
Puanları
1
Konum
İstanbul
Merhaba arkadaşlar

Ev telefonumda gürültü var cok rahatsız edici.Fakat telekom sorunu çözemiyor.Evden kaynaklı diyor bina yeni yeni binada tek bendemi sorun var.Birkere daha yaşadım bu olayı gene evden demişlerdi sonra başka bir ekip dedi dışardan kaynaklanıyor.Çözülmüştü 1-2 kullandıktan sonra tekrardan aynı sorun baş gösterdi.Gene çözemiyorlar evden kaynaklı diyorlar sizce ev kablosu gürültüye sebebiyet verirmi ? Evde pararel vardı söktüm direk ana hatta bağladım gene gürültü var.Farkeden birşey olmuyor yani Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Başka bir telefon ile deneme yapın, aynı şikayet var ise bina girişi ile daireye kadar gelen telefon telinde oksit, izolasyonda açılma vs. olabilir. Mümkünse değiştirirsiniz.
 
Başka bir telefon ile deneme yapın, aynı şikayet var ise bina girişi ile daireye kadar gelen telefon telinde oksit, izolasyonda açılma vs. olabilir. Mümkünse değiştirirsiniz.

Denedim devam ediyor başka telefonlada fakat ara ara gidiyor gürültü sonra tekrar geliyor.bina yeni aşşada oksitlenme yok baktım.
Fakat telekomun cektiği kabloda direk kontrol ettiler diyor sorun yok sizin hattı taktığımız zaman aşığıdada gürültü başlıyor dedi.ne yapmam lazım bıktım bu sorundan int etkiliyor gibi sanki
 
Kendin bu işlerden az anlıyorsan jaklı bir kutu al telefonla birlikte aşşa in bina girişine, senin eve giden kabloları çıkarıp eve giden telleri ayır bu jaklı kutunun kapağını çıkar tellerine bağlayıp dene. Burdada parazit varsa tekrar telefon arzaya kayıt açtır gelenlere böyle böyle yaptım de. Şikayet yok ise daireye çıkan kablolarda sorunun var demektir bunları değiştirmen farzdır.
 
Hocam birde bu kablo ek yerine lehim yapıyorlar yapsam iyi olurmu pararel kablo var birbirine bantladım prize takılıydı takamadım diye bantladım acaba lehimlesem dahamı iyi olur ve lehimi direk kablonun üstünüme yapıyoruz birşey filan gerekmiyor dimi öyle lehimliyorsun cıkmasın diye kablo doğrumu hocam ?
 
LEhimlemeyi aşşağıdan yapacağın test sonrasına bırak yine de güzel bantla birbirne temas ihtimali kalmasın. Daha öce lehim yapmadıysan lehim yapana dek kablo yalıtkanını eritirsin bu sebeple güzelce ısınsın havya önce havya ucuna biraz lehim değdir sonra tellerin hepsine gezdir havya ucuna. Lehimi ondan sonra yap.
 
hocam bence en iyisi telekomcular gelince kendi ev telefonunla kutudan ve ankastreden dinle. eğer ankastreden ses normalse o zaman iç hattında sorun var demektir. farklı telefon girişlerinde(farklı duvar prizlerinde) ses hep kötüyse ankastreyi yapan adama git veya elektrikçiye yeni kablo çektir v bu kablo mümkünse cat-6 olsun.
 
Aynı sorun bende de vardı. O kadar parazit vardı ki ışığı yanıp sönüyodu. Telekom a netten bildirimde bulundum çözüldü. Gerçi sonra tekrar başıma geldi fakat kendi kendine düzelmişti. Bence sen hiç uğraşma telekomu ara sorunu düzeltemiyorsanız telefon hattımı kapatıcam de bak nasıl çözüyolar problemi. Ben kendim türk telekom da staj yaptım bazen iplemiyolar hiç.
 
telefona gıren kabloları ters çevır bırde oyle dene
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,188
Kullanıcılar
449,830
Son üye
xkullanıcı45

Yeni konular

Geri
Üst