Bitirme projesi

Katılım
2 Ara 2012
Mesajlar
17
Puanları
1
Otomatik Çanak anten ayarı (kontrolü) diye bir konu verdi hoca bitirme projesi olarak.Programala ile olacak büyük ihtimalle. Yardımcı olabilecek var mı ?
 
Mikro ile olacak. Pıc'De örneğin Turksaat'ın uydu frekansını yazıp kaydeticez. Anten yuvarlak bi top içinde olacak. Görüntü kirliliği olmasın diye. Topu gelişigüzel birşekilde çatıya yada başka biryere koyduğumuzda pıc bulduğu Turksat uydusunu dönerek bulacak ve bulduğu yönde otomatik duracak. Motor ile dönecek. Yani kısaca yeni uydu aldığımızda ustası gelip yönünü o yapmayacak mikro ile otomatik ayarlanacak. Çanak anten yuvarlak bir top içinde olacak. Elektrik direklerinde uçaklar için yuvarlak toplar varya aynı öyle.
 
Güzel bişeye benziyor elimden geleni yapabilirim boş zamanlarımda. Siz burda detayları eksikleri yazın ilerledikçe daha çok yardım eden olur.
 
Çoğu şey bitti aslında. Elektronik pusula devresi ve programlaması kaldı. Bide dönmesi için motor bakıyoruz. Amacımız görüntü kirliliğini yok etmek ve ustaya ihtiyaç bırakmadn otomatik uyduya yönelmesi. Kendi etrafında dönerek Turksat'ın uydu yönlerini bulması. @gmail.com Burdan bana ulaşabilirsiniz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,581
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Geri
Üst