karel ms38s arızası

sahinler64

Üye
Katılım
4 Eki 2007
Mesajlar
48
Puanları
1
Yaş
39
slm arkadaşlar. bayram öncesi çalışan santralim şimdi çalışmıyor.
telefonların hiçbirinden çevir sesi gelmiyor.telefonlardan çevir sesi yerine tıkırtı geliyor.
santralimiçini ve adaptörü dinlediğimde de aynı ses geliyor.
neden yapar hiç bir fikrim ve bilgim yok. bu konuda yardım bekliyorum...
 
Santralin Şebeke elektriğini kes santral içinde akü varsa kutup başlarını çıkartarak 1 dakika bekle sonra tekrar akü ve şehir şebekesini bağla büyük bir ihtimalle düzelecektir. Benim kurumda karel ms 48 var yarın sabah forumdan yaz o lmadıysa sana fabrika ayarlarına dönmen için kodlarını yazayım.
 
yok abi olmadı.akü yok sadece ac girişi var elektrikler gittimi oda gidiyor.
birde kod girebilmem için çevir sesine ihtiyaç yokmu.
ama şöyle bir durum var telefonun kulaklığından çevir sesi gelmiyor ama tuşlara bastığımda tuş sesi geliyor.
 
arkadaşım karelin sitesinden ms38s ve diğer santrallerinin kullanım kılavuzu var link aşağıda bir bakıver.


işini görecektir.
 

Ekli dosyalar

  • 1275143993MS_PROGRAMLAMA.pdf
    1.2 MB · Görüntüleme: 20
Sahinler64 Arkadaşım Karel Servisi Olarak Söyleyeceğim şudurki Santralinin adaptörü yanmış.. Elektrik dalgalanmalarında Karel Adaptörler yanıyor.. Bu nedenle Karel santralin ms26 ms38 modellerinde küçük tip ups kullanılması faydalı olur..
yanan adaptör değişim ücretine gelince sıfırı 120 tl tamir edilmesi 75 tl dır... taleb edecek olursan biz Karel Santral Servisi Olarak hizmet veriyoruz.
 
elektrikler kesilip geldikten sonra MS 38c model telefon santralim bozuldu besleme adaptöründeki 22uF 400V , 47uF 200V , 470uF 35V , 47uF 35V kondansatörleri değiştirdim düzeldi.
 
Evet elektrik kesintilerinin sık yaşandığı bölgelerde ve zamanla kondansatörlerin şişmesinden dolayı ms38 ve ms26 santrallerde bulunan adaptörler arıza yapmak ta. Bu kronik bir arıza bunun için tamir ettirmen yada değiştirmen lazım. karel santral servisi olarak istersen bunu yapabiliriz..
 
Karel MS38C kullanıyoruz. Son zamanlarda telefon hatlarında dip gürültüsü iyice arttı. Artık dış hatlarla görüşürken bayağı gürültü duyuyoruz karşı tarafa da gidiyor. sebebini bir türlü bulamadık. telekoma arıza kaydı bıraktık gelip hatları kontrol ettiler santrale kadar sorun görünmüyor. Santralin elektrik fişini çekmeme rağmen yine gürültü var. Ancak şimdi adaptörden şüpheleniyorum. kablosunu cat5 kablo ile kullanıyorduk flat cat5 aldım bu sefer telefonlar çalmamaya başladı. Baktım adaptörde ısınma var. Acaba adaptör prize takılı olmadığı halde gürültü yapar mı? cihaz 5 yıllık.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,293
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst