arkadaşlar bu fm vericiyte mp3 bağlasam

onurta

Üye
Katılım
31 Ocak 2011
Mesajlar
10
Puanları
1
arkadaşlar bu fm vericiye microfonu cıkartsam yerıne mp3 un jack girişini bağlasam bir sorun olurmu bide bana birisi bağla arayada 100nf kondansatör at dedi bu olay nasıl olacak ben biraz acemiyimde yardım larınızı bekliyorum teşekkürler...
 
jack yapınca calışır ama arkadaşınısın söylediği gibi 100nf kondansatör taksan ii olur ses verimi acısından
 
peki 100nf kondansatörü tam olarak nereye bağlıcam biraz açın yaw :D
 
kondansatör koyma direnç koy çünkü kondansatör zaten mp3 playerin çıkışında mutlaka vardır...Direnç 470 K dan aşağı olmasın, grekirse 1 M ohm falan at ... Eğer direnç atmazsan cihazdan gelen ses sisyali güçlü olacağından senin frekansında oynama(frekansta değişiklik) yaptıraktır...Bu da büyük bir problemdir analog radyolarda fazla anlaşılmaz ama dijital frekanslı radyolarda frekans oynaması(değişimi) radyoda kesinti yaptırnaktadır..Buda tam frekans değeri noktası noktasına olmadığı içindir..

Direnci atacağın yer, gnd zaten direk gidecek mikrafonu sök transistörün BASE ucuna 470 K yı tak direncin öteki ucunada mp3 playerin ses ucunu bağla... Frekansta oynama olursa bu direnç değerini yükselt birkaç megaohma...
 
mp3 ün kulaklık çıkışını doğrudan doğruya bağla gitsin....
ama o devre pek sağlıklı çalışmaz..frekans kaymaları olur..
birazdan benim kullandığım bir devrenin resmini ekleyeceğim..
hazır kit olarak satılıyor...
 
direnç konulsa iyi olabilir tabi ama o devre herşeyden etkileniyor mübarek..
bizzat denedim...rüzgar esse frekans kayıyor:D
ama idare eder yinede...
 
Evet doğru sölüyonn....bende denedimm ama devreyi metal kutunun içine koyarsa problem olmazz...Çaykur' un tomurcuk çayı kutuları var metal, bunlardan kullanabilirsin..
 
Elektret mikrofonun iç direnci çok fazla olduğundan dolayı onun yerine mp3 player çıkışını direkt bağlayamazsın.Elektret mikrofonun bağlandığı iki ucu aç,100 nF civarında tercihen mercimek bir kondansatörü transistörün beyz ucuna bağla.Kondansatör ayakları ve diğer bağlantı kabloları mümkün olduğu kadar kısa olsun ki frekans kayması olmasın.Kondansatörün öbür ucuna mp3 playerın canlı ucunu bağla,şasesini de transistörün emiterine mümkün olduğunca yakın olacak şekilde vericinin şasesine bağla.İyi bir sonuç alamazsan araya 470 kohmluk küçük bir trimpot bağla.Sesin en kaliteli olduğu noktadaki direnci ölç o değerde sabit bir direnç tak.Ama tekrar ediyorum bağlantılar mümkün olduğunca kısa telle yapılmalı.
 
teşekkürler önerileriniz için denicem arkadaşlar saolun başarılar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,194
Kullanıcılar
449,830
Son üye
xkullanıcı45

Yeni konular

Geri
Üst