FHSS yardımmm....

anakonda

Üye
Katılım
9 May 2007
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
39
FHSS hakkında bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin :( acil lazım :(
 
Sn. anakonda,

Spread spectrum teknikleri çok detaylıdır ve üzerine birçok kitap mevcuttur. FHSS (Frequency Hopping Spread Spectrum) ve DSSS (Direct Sequence Spread Spectrum) bunların en yaygınlarındandır. Sizinle paylaşacağım kitapta spread spectrum konsepti güzel anlatılmaktadır.

Kabaca bahsedecek olursak; Neden birçok modülasyon tekniği yer almaktadır sorusuna cevabımız herhalde bant genişliğini en güzel şekilde kullanmak, gürültüyü minimuma indirmek ve en az gücü harcamak için olur. Spread spectrum tekniklerinde ise bunların bir nevi tersi mevcut diyebiliriz. Spread spectrum veriyi bant genişliğini yayarak kullanır. Böylelikle aynı bant üzerinde birçok kullanıcı aynı anda yer alabilir(cep telefonlarının kullanımı gibi.) Aslına bakarsanız yoğun olarak askeri uygulamalarda karşımıza çıksa da bluetooth gibi günlük hayatta kullanılan ve "Middle Security Level" diye adlandırılan güvenlik seviyelerinde de denk gelmekteyiz.

Google'da arattığınız zaman bir sürü kaynak bulabilirsiniz. Benim lisansta çalıştığım kitaplardan birisini sizinle bahsettiğim gibi paylaşıyorum. Linki aşağıda bulabilirsiniz.

Saygılarımla,

https://www.kontrolkalemi.com/forum...pectrum-communication-systems.html#post263185
 
çok güzel bir kaynak arkadaşım ama bana türkçe lazım :(
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst