onurozturk

Üye
Katılım
6 Tem 2007
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar Transmitter nedir? hangi aralıklarla hangi transmitterlerle nerelerde ölçüm yapılabilir? bunlara cvp arıyorum yardım ederseniz sevinirim. özellkler hangi aralıklarda hangileri kullanılabilir, şimdiden çok teşekkur ederim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
transmitter dönüştürücü demektir.ısı,sıcaklık basınc gibi değerleri düşük değerli voltaj(0-10v) veya miliamper(0-20ma)seviyesine dönüştürürler.hangi aralıklarla nasıl kulanacağına ise kullanıcı karar vermelidir.mesela basınç transmitteri kullanacaksa(yani basıncı elektiksel bir değere dönüştürmek istiyorsa)kullanacağı yerdeki basınç değerine göre basınç transmitteri seçimini yapmalıdır.
 
çok teşekkur ederim bu bilgiler için ama mesela 20 bar gibi bir basınçta yada 200 santigrad derecelik bir sıcaklıkta nasıl bir transmitter kullanabilirim , termal mı ultrasonık mı yada başka turlerınden mı ?
 
Mrb.arkadaşım sıcaklık için pt100 ısı transmitteri kullanabilirsin,basınç transmitteri olarakta abb marka kullanabilirisin.saygılar
 
Bir çeşit transduserdir.Fm Aktarıcı , Analog-Dijital dönüştürücü,Sıcaklık, basınç, nem gibi çevresel değişkenleri ölçüp PLC gibi kontrol cihazlarının algılayabileceği düşük elektriksel sinyallere çeviren ara ekipmanlardır.
 
arkadaşlar açkılama doğrudur yanlış olan ise transmitter:verici demektir converter:dönüştürücü demektir saygılar
 
bir cok basınç aralıklarında basınç sensörleri mevcuttur.Ben 150 bara kadar kullandım.
 
arkadaşlar transmitter sadece ma ve mv çevirmez..fiziksel bir büyüklüğü elektriksel bir büyüklüğe çeviren elemanlara transmitter denir.pt100 sicaklığı omaja çevirir..veya bir mikrofon...ayrıca ma ve mv çeviren elemanlara transdüser denir..
 
Pt-100 ün ucları arasında sıcaklıkla direnç değişir. bu özelliği kullanarak sıcaklık bilgisini analog olarak alırız.
pt-100' e converter bağladığımızda çıkışları 4-20mA olarak ayarladığımızda , pt-100den gelen bilgi converter 4-20mA olarak ilgili yerlere gönderilir.
kısaca:
transmitter= analog çeviriciler (pt-100 gibi...) + converter
 
transmitter, verici değil iletici demektir. Yanlışlık olmasın. Aldığı fiziki etkiyi elektriksel bilgi olarak iletir. Saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,254
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst