Adrese dayalı kaçak akım rölesi

ergün

Üye
Katılım
2 Ocak 2007
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba.Ben Sakarya Ünv. Bilgisayar Sis.Öğretmenliği son sınıf öğrenciyim bu dönem bitirme çalışmam için olabilirlik raporu hazırlamam gerekiyor.Sizden ricam bana bu konu hakkında bilgi vermeniz.Proje konum "Adrese dayalı kaçak akım koruma rölesi" yani evimizin herhangi bir prizinde bir kaçak meydana geldiğinde kaçak akım rölemizin üzerindeki bir ekrandan hangi prizde arıza olmuşsa onu bize göstermesi.Projenin çalışma mantığı aslında adrese dayalı yangın koruma sistemlerindeki gibi.Yangın sisteminde de herhangi bir odada yangın olduğu zaman bize hangi odada yangın olduğunu gösterebiliyor.Bu sistemi elektrik tesisatına uygulamak istiyorum.Tabi normal bir ev tesisatı olarak düşünürsek bir evdeki her bir priz için ayrı linye hattı çekilmiyor.Bu nedenle projemizde arızayı bölüm olarak da göstermesi yeterli olabilir Örn: Buzdolabında elektrik kaçağı varsa Kaçak akım rölemiz bize mutfak Bölümünde arıza var diye gösterebilir. Ya da her prize ayrı bir sistem bağlayarak kaçak akım rölesine sinyal göndermesini sağlayabilir miyiz yangın sistemlerinde olduğu gibi.
 
üstadım senın dedıgın işlem yapılabılır bır sıstem ama maliyet olarak çok yuksek mıktarlara ulasır normal tesısatcekılırken yanında extra olarak 2*0,50 sinyal kablosu cekmen lazımkı adres atasın eger bu kabloyu cekersen sensörler yardımıyla bu işiçözersın hayatta imkansız diye bırsey yokturr kolay gelsın

bu arada bi kolay yontemi daha var egerkı sadece oda oda ayırmak ıstersen o işlem daha kolay olur termik röleler var bu rölelerden alırsın her oda linyesının önüne baglarsın ve üzerilerineisimlerini yazarsın hangi odada sıkıntı oldugunu görebilirsın maliyet olarakta cok ucuza cozersın
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bence basite kaçma biraz zorla. Tesisat normal şekilde olsun. Yani bir linyede birden çok priz. Sen öyle bir cihaz yapki; ilk olarak her prizi empedans yöntemiyle adreslesin. Sonra arıza olduğunda hangi nokta da arıza oluştuğunu yine empedans yöntemiyle bulsun ve digital bir şema üzerinde gösterebilsin.

Bence çok zor değil, nihayet seninde dediğin gibi yangın sistemlerinde bu olay var. Gerçi orda doğrudan dedektör ben arızayı algıladım diyor ve panelde ona göre işlem yapıyor ama benim dediğim de pekala yapılabilir belkide yapılmıştır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Geri
Üst