Analog veriyi PC'nin paralel portundan alabilmek icin cevirici arıyorum.

emrah_

Üye
Katılım
16 Ara 2007
Mesajlar
631
Puanları
1
PC ile bazı donanımlari haberleştirebilmek ve sensorlerden bazı verileri toplayabilmek için hazır, satın alabileceğim donanımlara ihtiyacım var. Piyada bulabilecegim, isime yarayabilecegini dusundugunuz ürünler varsa bunların markası, modeli, nereden temin edilebileceği, yaklasık fiyatı v.b. bilgilerden bildiklerinizi yazarsanız bana cok faydasi olacak.

* Analog-Dijital cevirici
Sensorlerden gelen analog veriyi dijital hale cevirecek ve bunu (seri degil) parallel olarak aktaracak bir cevirici. Seri port hizlari ihtiyacimi karsilamadigi icin veriyi almak icin parallel portu kullanacagim. Bu nedenle analog veriyi cevirip (tercihen 8 veya 12 adet pinden) binary olarak verebilecek birsey olmali.

* Dijital-Analog cevirisi
Parallel portan (tercihen 8 veya 12 adet pinden) verdigim binary veriyi volt veya amper olarak analog hale donusturecek bir donanım

* Dijital-Dijital cevirici
Cesitli donanim ve sensorlerden gelen 24 V'luk sinyali 5V'a cevirip parallel porta iletmemi saglayacak ve parallel porttan gonderecegim 5 V'luk veriyi 24 V olarak iletecek bir cevirici. Sanirim buna breakout board da deniyor. Asil fonksiyonu parallel portu korumak olacak.

Butun bu ceviricilerin 100KHz veya uzeri calismasi gerekiyor. Tercihim PCI'dan takilan bir kart seklinde degil de PC'den bagimsiz bir cevrebirimi seklinde olması. Fiyat cok fazla kriter degil ama asiri pahali olmamasi iyi olur. Turkiye'de satilan ve surekli temin edebilecegim bir urun olmasi onemli.

Tam olarak bunlara uymayan "ama suna da bir bak" diyeceginiz urunler varsa onlari duymak isterim.

Simdiden tesekkurler
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,836
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst