Step motor sürücüsü problem

Katılım
11 Eyl 2009
Mesajlar
453
Puanları
6
Yaş
37
Merhabalar,linkte gördüğünüz sürücü entegresi ile gereken tüm bağlantıları yaptım fakat şu an puls üretecim olmadığı için,step input girişine +5 V uygulayarak deneme yaptım fakat hiç bir tepki alamadım motordan.

Ayrıca entegrenin vdd girişine +5 yerine yanlışlıkla 10 sn kadar +12 V uyguladım,hiç bir tepki alamamamın sebebi entegrenin yanmış olabilme ihtimalinden kaynaklanıyor olabilirmi?

Ayrıca bu entegrenin yanık olup olmadığını nasıl anlıyabilirim.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/55138/ALLEGRO/UCN5804B.html
 
Son düzenleme:
entegreden koku, ısı vb. bir reaksiyon geldi mi yanlış bağlantı sırasında
 
Datasheete göre Ucn5804 için Vdd maksimum 7 volt , 12 volt 10 saniyede entegreyi büyük olasılıkla bozmuştur.
 
Cevaplarınız için teşekkür ederim,hayır entegreden herhangi bir reaksiyon gelmedi,peki puls üreteci yokken +5 v ile tetikleme yaptığımızda normalde çalışırmıydı?

Birde ınput palse girişine nasıl bir puls kaynağı yapabilirim acaba denemeler için,osilatör işe yararmı?Bu konudada aydınlatabilirseniz sevinirim,bu tür konularla hiç ilhgilenmediğimden zorluk cekıyorum.

Vereceğiniz puls üreteci malzemelerini yazıp yeni entegre almaya öyle gideceğim.
 
Bu gün yeni bir entegre alıp tekrar deneme yaptım fakat sonuc alamadım,datasheet teki bağlantıyı birebir uygulamama rağmen +5 volt ile ınput pulse girişne verdiğim darbeler ile motordan herhangi bir harekete alamıyorum.

Bu konuda tecrübeli bir arkadaş varsa eğer yardım taleb ediyorum.
 
Kumanda-cı mailini pm atabilirmisin..
 
Merhaba,

Öncelikle entegre yanmış mı? Sorusunu cavaplayalım;

bunun için öncelikle eski entegre ile yeni ladığın entegreyi karşılaştıracağız. Bu karşılaştırma işlemi ölçü aletini Diod konuma alıp yapacağız. bunun için ölçü aletinin problarını Vdd-gnd uçları arasına koyarak değer okuyacağız ( Vdd ye siyah prob GND ye kırmızı prob gelecek eğer değer okunmaz ise ters deneyiniz ) 2 entegre arasında bariz fark varsa eğer entegre yanmıştır.

Entegrenin normal şartlarda çalıştırılması;

entegreye sadece colck puls vererek çalıştırmak mümkün değil gibi görünüyor. Şöyleki datasheetde göreceğiniz gibi bir kaç ucunda High veya Low konumana ayarlanması gerekiyor. bu uçlar Output enable,Direction,Step İnput,Half Step,One Fase uçlarıdır. Datasheetde kullanım şekillerine göre bu uçların olması gereken tablolar verilmiştir. Bunları manuel yarlamak zor iştir. Bunu bir PIC li devre ile control etmek daha doğru olur düşüncesindeyim...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst