Merdiven Otomatiği Bağlantı Şeması

siz bilgi dağımısınız bukadar bilgiyi bir insan nasıl elde eder gerçekten sizi ve diğer emeği geçen arkadaşlara sonsuz teşekkür ederim
keşke bukadar bilginin 100%1 ni bilseydim


Mesut ' Alıntı:
kara yusuf

Merdiven otomatiği tesisatı apartmanların merdivenlerinin ve ortak koridorlarının aydınlatılmasında kullanılır. Her katta bir ve ya iki buton bulunur. Merdiven otomatiği devresi, butonlardan herhangi birine basılmasıyla çalşır ve bütün lambaları yakar. Devredeki bütün butonlar ve lambalar birbirine paralel bağlıdır. Merdiven otomatlarının 1-4 dak zaman aralığında çalışacak şekilde ayarlanabilirler. Çalıştırıldıklarında ayarlanan süre sonunda lambalar otomatik olarak söner.

Bağlantı aşağıdaki gibidir



Bu bağlantıdada anlaşılacağı gibi buton merdiven otomaiği içerisindeki 12 dcv röleyi tetiklemede kullanılır.Merdiven otomatikleri 2 kısma ayrılır transformatörlü tip transformatörsüz tip, şekilde görülen transformatörsüz tiptir.
 
sn anutkase söylediklerinizden bişey anlamadım
 
sn anutkase çok teşekkür ederim
 
otomatik kutusunda bir klemens daha var oda sigortadan gelen fazdır, faz girer butondan çıkar buton röleyi tetiklyince o lamba yazan uc enerjilenir ayarlanan süreye kadar lambalarımız yanar ok yani lambada enerji falan yok kumanda edildikten sonra olur.
 
otomatik kutusunda bir klemens daha var oda sigortadan gelen fazdır, faz girer butondan çıkar buton röleyi tetiklyince o lamba yazan uc enerjilenir ayarlanan süreye kadar lambalarımız yanar ok yani lambada enerji falan yok kumanda edildikten sonra olur.

sn hayata61 ,
kontrolkalemi forumu'na hoşgeldin.....
 
ya arkadaşlarr benn 5 katlıı bii binanınn merdivenn otomatiğinii 3 ayy önce takmıştımm ve gayett normall çalışıyorduu şimdii sürekli yanıyorrr buton lar boşta otomatiği değiştirdim yine aynı sürekli yanıyorr tesisatta bi problemm yokk ne yapmalıyımm bi yardımcıı olursanızz sevınırımm
 
arkadaşlar merdiven otomatiği sistemi hakkında geçenlerde bende bir konu açmıştım öyle bir sorunum olmuştu,m.oto.değiştim ve sorun bitmişti.artık bu sistemlerin yerine sensörlü armatürler aldı,eğerki sensörlü sisteme çevirecak arkadaşlar varsa veya böle bir tesisatla karşılaşak arkadaşlar için,merdiven otomatiğinin faz ve lamba uçlarını birleştirdiğiniz an otomatikmen armatüre 220V enerjilendirmiş oluruz yeni bir hat sıkıntısı gerekmemektedir.çokda önemli ve basit bir konu ama yeni arkadaşların tecrübesi açısından.İYİ ÇALIŞMALAR.
 
sayın bosw arkadaşım tesisatta bir sorun yok demişsin bu durumda ilk aklıma gelen m.oto.sürekli konumunda basılı kalmış olmasın?
 
eğerki sürekli konumunda değilse anahtarınız,kesinlikle(light) anahtarların biri takılı kalmıştır diye düşünüyorum,geçenlerde böyle bir arızaya bakmıştım.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,963
Mesajlar
913,931
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst