Polis çakar devrersi yardım lazım..

97kerem333

Üye
Katılım
6 Nis 2014
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
27
Merhaba arkadaşlar elektronik bilgim pek fazla yok ancak lehim yapmayı bu gibi uğraşmayı seviyorum. Geçen gün aklıma polis çakar devresi yapma fikri geldi. İnternette bolca araştırdım. En sonunda bir devre şeması buldum. Bir kağıt üzerine çizilmişti. Bende bunu proteus'da çizdim.
Simülatörde sorunsuz çalışıyordu ancak bakır plaket üzerine herşeyi lehimledikten sonra 12v aküyü bağladım ve led çıkışlarında multimetreyle ölçüm yaptım. Voltaj sabitti çakar devresinden eser yoktu sanki.
Entegrelerin ters olabilme ihtimali beni şüphelendiriyor ama pek sanmıyorum, birde çizimini yaparken giriş voltajı için bir yer belirtmemişim plakette o yüzden areste gnd ve 12v yazan yerlere yerleştirmiştim aküyü. Özetle devrenin ares ve isis linkini atacağım. Nerede hata yaptığımı bulmamda yardımcı olursanız çok sevinirim. :)
 
Son düzenleme:
yardım edebilecek kimse yok mu arkadaşlar
 
555 Entegresinin 8 nolu ucuna 4017 entegresinin16 nolu ucuna ve Q1 mosfetine 12 volt vermelisin.

555 Entegresinin 1 nolu ucuna 4017 entegresinin 8 nolu ucuna ve altta iki gnd noktasına şase sıfır volta bağlantı yapmalısınız.

Devreni aküye bağladığında bu noktalarda voltaj varmı kontrol edin. Proteusta bu besleme noktaları görünmediği için burda hata yapmış olabileceğinizi düşünüyorum. kolay gelsin. Devrenin çalışıp çalışmadığını deneme şansım olmadı.
 
yorumunuz için teşekkür ederim ancak şimdi daha da kafam karıştı :D Bu devreyi yapmayı beceremeyeceğim gibi geliyor
 
Fotoğrafta, baskı devrenin üzerinde yeşil çizginin 2 ucunu kabloyla kabloyla birleştir büyük ihtimalle çalışacaktır. polis.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,893
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst