1,5 Kg. Yük Kaldırma İçin Nasıl Bir Motor Kullanmalıyım ?

styleofrap

Üye
Katılım
21 Mar 2014
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
35
1,5 Kg. Yük Kaldırma İçin Nasıl Bir Motor Kullanmalıyım ?

Arkadaşlar öncelikle selamlar forum'a yeni katıldım bir konuda yardıma ihitacım var, 1,5 kg ağırlığında bir kameram var ve ben bunu bir motor yardımı ile 360 derece çevirmek istiyorum şöyle düşünün motorun dönen demir kısmı baş aşağı bakacak kamerada motora askıda olacak bunu kaldırabilecek bir motor türü söyleyebilir misiniz sağa sola dönecek ve hız ayarı olacak devreyi kendim tasalarım ama hangi motoru kullanmalıyım bunu bilemedim

ikinci sorum ise kamerayı dikey olarak yani yukarıdan aşağıya aşağıdan yukarıya tam tur çevirmek içinde hangi motoru kullanmalıyım

aşağıda şemada açıklamam var, tam ekran için resme tıklayabilirsiniz

denem.jpg
 
Son düzenleme:
verdiğiniz linke baktım aşağıdaki motoru seçtim siz bu konuda ne düşünürsünüz yada ne önerirsiniz acaba
.467 .447 16rpm
4,0Nm
183,0
 
Selamun Aleyküm
Konunun uzmanı olmayarak acizane fikir vermiş olalım;
https://www.kontrolkalemi.com/forum...40-kg-dusey-kaldirip-indirebilecek-360-a.html bir zamanlar benzer mevzular geçmiş. Ulaşılan sonuçlar geri aktarılırsa sonrakilere faydalı olur.
Düşük bir yükten bahsediliyor, ağırlık merkezi gözetilerek asılması ile de yükü kaldırma için bir kuvvet düşünülmez.
Ekipmanın hem bahsedildiği gibi düşük devir hareketi hem de enerji kesildiğinde stabil durması bekleniyordur. Forumda daha önce de mevzu olmuş olarak sonsuz dişli ve dişli çarkı kısaca sonsuz dişli bu işin özelliklerinde. Meselenin birçok çözümü olur ama basit bir çözüm olarak hazır ekipman mekanizmalarından uyanları incelemek gerekir ki bilgi sahipleri yardımcı olabilirler.
113.jpg

Eskiden ileri-geri giden basit oyuncak arabalar vardı. Bir kısmının içinde plastik sonsuz dişli olurdu, belki bu işe uygun olur. Bu oyuncak arabalar, motor dönmezken tekerleği döndürülemezdi.
111.jpg Bu resimde motorun arka kısmında volan eklenmiş olabilir ki özel bir tercihtir ufak tip uygulamalarda pek düşünülmez. (Resim oyuncak tren vb sistem ile alakalı olsa gerek)
Mekanizma olarak;
112.jpg
Hazır döner kamera mekanizmaları da incelenebilir ve buradan bahsettiğimiz geri dönümler ile konu bilgi paylaşımına uygunlaştırılabilir.
Başarılar dileriz.
 
"Pan tilt" yapmaya çalışıyorsunuz gübenlik kamerası gibi kamera her tarafa bakacak, motora bi şey diyemem zira küçük bir motor da dişlilerle iş görür öncelikle acele etmeyin iyice araştırma yapın derim nette sürüsüne bereket örnekleri var ticarilere amatör işlere göz atın sonra kolları sıvayın.
 
Momenti iyi gibi görünüyor. Fren tertibatına ihtiyacınız olacak mı? buna da kara vermeniz gerek. İstediğiniz pozisyonda hemen durması gerekiyor mu ya da sürekli mi dönecek. Bu işleri yapanlardan tavsiye almanızı da tavsiye ederim.
 
dostum sadece kaldırmakta kullanacaksan bır cam sılecegı motoru ısını gorur dıye tahmın edıyorum.agır devırlıdır fakat dedıgın yuku kaldırır bence.bır denemenı tavsıye ederım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,287
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst