Şerit led i kessem, usb den çalışır mı?

frodoozan

Üye
Katılım
13 Ara 2012
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
36
Merhaba beyler, şerit led'i 1, 2 veya 3 led içerecek şekilde kesip bunu usb ye bağlasam yeterli güç gelir mi? veya güç fazla mı gelir?
 
Teşekkür ederim yani bunun ledlerin sayısıyla alakası yok mu? Muhtemelen mantar ledlerden takacağım.
 
Led veya şerit led ile ilgili çok konuşuldu, usb hakkındada keza.
Herhangibir cihazı vs. çalıştırmak için onun çalışma gerilim ve akımını sağlamanız gerekir,
Ledler çeşit çeşittir, tek başına ledi ele aldığımızda rengine göre 1.7 3.6 V ile çalışırlar,
Usb 5 V verir, maksimum 0.5 A akım çekebilirsiniz,
Şerit ledler 3 tane ledin seri bağlanması ve uygun bir direnç eklenmesi ile oluşturulmuştur ve 12 V ile çalışır,
Şerit ledin üzerindeki ledi söker ve uygun direnç bağlarsanız tek ledini çalıştırabilirsiniz,
Veya bu tek ledleri paralel bağlayıp uygun dirençle yine usb den 5 V ile çalıştırabilirsiniz (saçma olur tek tek sökmek)
Ayrıca ledler mantar vs. büyüklüklerine veya power led olmalarına görede farklı akımlar çekerler, usb bunu karşılarmı kullanacağınız ledin-ledlerin türüne ve sayısına göre hesaplamalısınız.
Ben usbden led çalıştırmayı istiyorum yapmazsam olmaz diyorsanız, alın bir tane usb kablosu kesin, uçlardan kırmızı ve siyah olanlar 5 V dur, bir adet mantar led alın, 470 ohm- 2 kohm arası bir direnç alın ve lede seri bağlayın, usbden gelen uçlara bağlayın (çalışmazsa ters çevirin led usb kablosu bağlantıları) bu kadar.
Detaylı bilgi için, led çalışma gerelim ve akımları, şerit led çalışma gerilimi, usb bağlantı şeması ve usb güç, gerilimleri konularını tek tek bulup araştırın.
 
Kaaraapak kardeşim durumu güzel açıklamış ben de biraz destekleyeyim LED hesaplayıcısı - LED zincirlerinde akım sınırlayıcı direnç hesaplama 1. kutuya 5 (volt) 2.ye 3 (ledin voltajını 3 volt ele alalım) 3.ye 20 (mA cinsinden isteniyor) 4.ye de 1 yaz (diğer ledleri buna paralel bağla) ;). Usbnin kırmızı kablosu (+) pozitif siyah kablosu (-) negatiftir. Genel olarak mantar ledin uzun bacağı negatif kısa bacak pozitiftir.
 
bir konunun altını çizmekde fayda var.elektroniğe yeni başlamış arkadaşlar hevesle, kendince mantıklı olduğunu düşündüğü bir takım projelere girişebilir.bilgisayarların usb girişlerine eksra cihaz bağlamak da buna dahil.şunu unutmayalım,usb girişleri enerji kaynakları değildir,girişine bağlanacak flash bellek veya harddisc leri çalıştırmak için tasarlanmış soketlerdir.soğutucu fan motoru bağlamak,pc çalışırken soketlere ekstra cihaz bağlamak da risk taşır.pc' niz çalışır bir durumda iken oluşabilecek kısa devre veya bir arızada, pc'niz zarar görebilir,sisteminiz çöküp tüm verilerinizi kaybedebilirsiniz.unutmayınız aynı 5v ile cpu veya ram 'da çalışmaktadır.o an için çalışıyor olması,sürekli çalışacağı anlamına gelmez.benden uyarması.kolay gele.
 
yeni üyeyim:( iletken gazlar hakkında bilgi almak istiyordum, floresanlarda kullanılan civa buharı, fosfor tozu ve neon gazı dışında iletken gaz var mı? bilgilendirirseniz memnun olurum.
Yanılmıyorsam öğrencisiniz, pek çok gaz özel şartlar altında iletkendir; basınç, sıcaklık, yüksek gerilim vb. Verdiğim linklere göz atın lütfen:
1. Otomasyon"https://www.google.com.tr/search?q=gazlar%C4%B1n+iletkenli%C4%9Fine+%C3%B6rnekler&aq=1&oq=gazlar%C4%B1n+iletkenli%C4%9Fi&aqs=chrome.2.57j0l3.12120&sourceid=chrome&ie=UTF-8"]https://www.google.com.tr/search?q=gazlar%C4%B1n+iletkenli%C4%9Fine+%C3%B6rnekler&aq=1&oq=gazlar%C4%B1n+iletkenli%C4%9Fi&aqs=chrome.2.57j0l3.12120&sourceid=chrome&ie=UTF-8[/URL]
2. https://www.google.com.tr/search?q=...75,d.Yms&fp=9bc9b6e2287957ab&biw=1024&bih=653
 
yeni üyeyim:( iletken gazlar hakkında bilgi almak istiyordum, floresanlarda kullanılan civa buharı, fosfor tozu ve neon gazı dışında iletken gaz var mı? bilgilendirirseniz memnun olurum.
Yeni üyeliğin gazı üzerinizde, şuana kadar yazdığınız 11 mesaj aynı ve alakasız bütün konuların altında, öncelikle bir yere üye iseniz oranın kurallarını bilmeli ve uygulamalısınız ki bunu üye olarak kabul etmiş durumdasınız, bunun yanında aynen birkaçkişi bir konu hakkında konuşurken araya atlayıp alakasız birşey söylemek nasıl bir davranış ise forum ortamındada bu yaptığınız aynıdır, kişileri yüzyüze görmüyor oluşunuz onların varolmadıkları anlamına gelmez, ayrıca bizleri bu tür davranışlarınızı engellemek için sizi uyarmakla zaman kaybına uğratmanız hatanızın bir diğer yanıdır, birdiğer husus ise sorduğunuz soru birçok kişi tarafından cevabı aranan veya aranacak olan bir soru olabilir bu yüzden sorunuzla ilgili ayrı bir konu açmalı ve ileride bu bilgiyi arayanlara kolay ulaşılabilir bir kaynak olmasını sağlamalısınız, bu aynı zamanda konu vasıtasıyla bilgisi olan kişilerin soruyu daha rahat görmelerini ve size cevap verebilmelerini sağlar, kısacası forumu kullanacaksanız forum kurallarına uymalısınız, bu forumdaki kurallar işlerin daha kolay yürümesini sağlamak içindir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,319
Kullanıcılar
449,853
Son üye
Megaronn

Yeni konular

Geri
Üst