Pic in Çıkış Bacaklarının Sayısını Arttırmak

Katılım
11 Haz 2012
Mesajlar
1
Puanları
1
Şöyle deyim, mesela max 8 bacağı output olarak alabildiğimiz pic i nasıl daha fazla output elde edebiliriz?

Araştırmalarıma göre 74HC595 ve 74HC164 kullanılmış, daha çok kayan yazı devreleri için fakat yazı kaydırmak için yapılıyor falan diye okuyunca anladığım bu şekilde yaptığımız zaman tüm outputları kullanamıyorum (high olma). Ben tüm outputları aynı anda high etmek istiyorum. Atıyorum 8 output pin inine sahp pic i 16 pin e çevirmeliyim ve 16 pin i ayrı ayrı programlamak istiyorum.

Bir de 74LS373 entegresinin kullanıldığını gördüm. Ben tam anlayamadım, hangi entegre söylediklerim için uygun acaba? nedir bu entegrelerin özellikleri?
 
Entegrelerin özellikleri için datasheetinden daha iyi kaynak yoktur fakat bahsettiğiniz entegreler için türkçe örneklerde mevcuttur benim paylaştığım örnekte var forumda bulamazsanız yine yardımcı olurum. Hangi dilde program yazabiliyorsunuz söyleyin elimde örnek varsa yollarım. Biraz bahsedelim yinede mevzu temelde picin (yada m.d.nin) 1-2 pinini kullanarak örneğin 8 çıkışa (çok daha fazlasıda olur) hükmetmektir, bahsedilen entegreler mesela shift register dır, serial in paralel out bir shift register kullanırsanız bu entegreye seri halde girdiğiniz bilgi çıkışlarında paralel olarak sıralanır, örneğin bu entegrelerde bir clock pini olur, her clock darbesiyle beraber serial in (seri giriş) pininden 1 bit bilgi (high 1 "5V" yada low 0 "0V") girersiniz bu şekilde 8 biti tamamlarsınız ve entegre 8 çıkış bacağında sıralı olarak girmiş olduğunuz veriyi tek tek gösterir ve birdaha serial inden clock ile beraber veri gelene kadar en son girilmiş veriyi üzerinde tutar, siz en iyisi herhangibir serial in paralel out shift register datasheeti indirin ve buradaki bilgilere istinaden isiste birkaç deneme yapın hemen mantığını çözersiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,104
Mesajlar
915,006
Kullanıcılar
449,805
Son üye
berkayk304

Yeni konular

Geri
Üst