FT232R entegresi yardım!!!

hpolatay

Üye
Katılım
6 Mar 2010
Mesajlar
51
Puanları
1
mrb arkadaşlar klavyedeki yön tuşlarına bastığımda o yön tuşuna ait 4 farklı çıkışı usbden alabileceğim bir devre ve pc arayüz proğramına ihtiyacım var. ft232r entegresi ile yapılıyormuş sanırım. bilen duyan varmıdır? acil yardımınız gerekiyor...
 
Merhaba
1-Bahsettiğiniz entegre,USB convert serial entegredir ve de hazır kit halinde bulabilirsiniz.(usb den seri iletişimi sağlar)
2-Klavyenin yön tuşları ile PC'den dış ortamı kontrol ancak PC'ye yazılacak ara yüz program ve ayrıca dış otamda da bu dataları alacak mesela PIC diyelim,buna da bu dataları alacak uygun program yazmak gerekir.Özetle yön tuşları ile sadece FT232 kullanarak dış ortama uygun bir ara yüz ile data yollayabilirsiniz.Ara yüz olarak hangi dili kullanmaktsınız?Basit olarak bu çalışma sizin işinize yarayabilir.
 

Ekli dosyalar

  • PC_to_PIC_temz.rar
    186.8 KB · Görüntüleme: 3
kardeşim öncelikle allah razı olsun. bu yolladığın dosyada hiçbir şeyi açamadım. bu yolladığın dosya hem pc arayüz proğramı ve hem devre şemasımıdır? arayüzde klavye ok tuşlarına basınca ayrı ayrı 4 çıkış almak istiyorum başka türlü değil. senin yolladığın devre böle değilse nasıl bu hale çevirebiliriz.?
 
Merhaba
Dosyayı .rar olarak yolladım.Açabilmeniz lazım.Dosya içinde isis devresinin videosu var.Bu videodaki PIC'in hex programı var.Ayrıca da çok basit olarak hazırladığım bir ara yüz programı var.Yön tuşları ile değil ama 1-2-3-4 rakkamları ile kontrol edilmektedir.Daha önceki yazılarımda da belitmiştim seri iletişim aslında oldukça basittir fakat PAZIL gibi her şeyin yerli yerinde olması lazım.Sizin istediğinizi de tam anlayamadım hazır bitmiş proje mi istiyorsunuz?(bunu ben size veremem çünkü amatörüm)başlanmış ve yarım kalmış bir proje var da yardım mı istiyorsunuz?Kolay gelsin.
 
kardeşim tekrar teşekkür ediyorum. o 1 2 3 4 tuşlarını ok tuşları haline getirebilmen mümkünmüdür acaba? eğer bunu yapıp bana yollayabilirsen çok sevineceğim. istediğim şeyi tam olarak anlatayım sana. devre enerjisini ve datasını usbden alacak. klavyedeki yön tuşlarına basılıp çekildiğinde devredeki 4 ayrı çıkıştan mesela sağ oka basınca o çıkıştan sol oka basınca diğer çıkıştan bana 3-5v arası gerilim verecek. basıp çekilince olayına geleyim basınca voltaj o çıkıştan devamlı gelecek çekince de çıkış sıfır olacak.
 
ayrıca devrenin isis ve varsa ares dosyasını da yollayabilmen mümkünmüdür? bende proteus yok devre şemasını resim olarak ve baskıdevre şemasını da eleman boyutlarına falan sadık kalınarak resim halinde yollayabilmen de mümkünmüdür?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst