Model Araba Işıklandırma devresi yapmak

Katılım
17 Ara 2010
Mesajlar
1
Puanları
1
Merhaba Arkadaşlar,

Kendim için Model araba koleksiyonu yapıyorum,artık biraz daha farklı koleksiyoner olmak için (Diecast)Model arabalarımı led ile ışıklandımak istiyorum.
Yıllar geçdikçe elektronik devreleri unutdum geçen hafta bir şekilde ledleri ışıklandırdım ama devreyi açma kapama gibi devre detaylarını unutdum ve malzemesi elimde yok.Eminönünde cumartesi günü malzeme almaya gideceğim ama fazla masraf yapmamak için hangi malzemelere ihtiyaçım olacak ve Nasıl bir devre ortaya çıkarmam gerekiyor.resim ekleyemediğimden devreyi çizemeyaceğim sadece anlatacağım yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Yapmak istediğim devre.

Ön farlarda 2 adet beyaz ve ön yan sinyaller için 2 adet sarı,Yan sinyaller için 2 adet sarı, arka stoplar için 2 adet kırmızı ve arka yan sinyaller için 2 adet sarı. Genel olarak arabada olacak sistem bu.Ama bu devreyi açıp kapayacak bir açma kapama butonu veya ilerde ön,arka ve yanları ayrı ayrı yakacak inşallah lerde olacak.Kısacası ön ve arka sinyalleri farklı kontrol edebileceğim devre dizaynı lazım.Birazda beynimi tazelemem gerekiyor. direnç kondansatör hep unutduk bunları.
 
Son düzenleme:
merhabalar. ben de elimdeki diecastlerimi ışıklandırmak istiyorum. ama hiç bir bilgim yok bu konuda. ama bu işe baş koydum. dremel 300 alarak işe giriştim. şimdi bu ışıklandırmalar için smd led kullanılmasının gerektiğini öğrendim. ama kaç lede kaç pil ve ne tür pil takmam gerekiyor. ve tabi ne tür kablolar takılması lazım. bunun için kitapçık vs aradım ama bulamadım. netten de hala aramadayım. eğer sizin veye benim sorularımın cevaplarını bulursak paylaşalım.
şimdiden iyi ışıklandırmalar
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Geri
Üst