Lazerli Güvenlik Sistemi

Katılım
4 Eki 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
33
İyi akşamlar Hayırlı Forumlar

Yarın bu devrenin nasıl çalıştığını anlatmam gerekiyor.Elimdeki kaynaklardan bi kısmını çözdüm ancak 1 ve 2 nolu kısımları çözemedim.

1 nolu kısımdaki kondansatör orada ne amaçla bulunmaktadır ve buton nasıl devrenin tekrardan pasif durumda olmasını sağlıyor.

2 nolu kısımdaki clock palsi neden toprağa bağlanmış.

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

https://i.kontrolkalemi.com/4/lazer.pdf
 
Kondansatör buton arkını söndürmek için. Clock ve senkron girişler toprağa bağlanmış, kullanılmamışlar, asenkron set girişi kullanılmış.
 
Bu bilgiler yeterli teşekkürler.

Bir sorumda butona basıldığı anda devre ne şekilde çalışacaktır.Kondansatöre seri bağlanan 10klık direnç neden bağlanmıştır.
 
Buton alarm devreye girdiginde Susturmak ve yeniden kurmak icin.
 
arkadaşlar bu devrenin baskı devresi çok acil lazım lütfenn bi yardımcı olun
 
10k orada pull_down görevi görmektedir.
dijital devrelerde girişler hiç bir zaman boş bırakılmaz.butona basılmadığı zaman 10k lık direnç ile reset ucu low da tutulur.basılınca high a çeilir ve reset olur.buton bırakılınca tekrar direnç üzerinden low a çekilir.

devrede JK type flip flop kulanılmış.

ldr üzerine düşen ışık kesildiğinde direnci büyür ve (lm311 opamp ı burada komparator karşılaştırıcı) olarak konfgure edilmiş) set edilmiş voltajdan büyük olduğunda lm311 çıkışı flip-flopu set seder.
çıkıştaki tr tetiklenir ve buzzr çalışır.ldr üzerine ışık tekrar gelse bile buzzer çalışmaya devam eder taki reset butonuna basılana kadar.

fakat devredeki ldr ye bağlı olan 100k lık direnç yerine 50k lık trimpot bağlarsan ldr nin hassasiyetinide kontrol edersin. bu şekildeki değerlerde ldr ancak çok karanlıkta komparatoru geçer.(hassasiyet az durumda)
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,559
Kullanıcılar
449,917
Son üye
kasva1965

Yeni konular

Geri
Üst