vinç topraklaması

volky

Üye
Katılım
14 Mar 2008
Mesajlar
392
Puanları
1
Yaş
39
elimde 20 tonluk bir vinc var ve bunun topraklamasını yapacağım dikat etmem gereken bir şey varmıdır. yardımlarınız için şimdiden teşk ederim.
saygılar
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Vinclerin katalogunda, tam olarak nasil bir topraklama istendigi acikca cizilir. Kataloguna mutlaka goz atiniz, elinizde yoksa temin etmeye calisin. Edemezseniz, buraya vincin tip ve modelini veya urun kodunu yazin beraber bakalim. Hemen baslamaniz gerekiyorsa da, sari yesil izoleli kablo ile ray topraklamasina baslayip, ust icin de paratoner teklifi almaya baslayabilirsiniz.
Elimde su an Star Sat marka SR-X6300CU modelinde receiver var. Bu dedigimiz ozelligi iceriyor mu acaba, ben incceledim biraz ama bir sey anlayamadim:)
Kolay gelsin.
 
selam arkadaşım vinç topraklaması mekanik kısımlarının ek ve bağlantı yerleri biri birine
iletgenle bağlanır ve son olarakta topraklı bir zemine topraklama levhası gömülerek ve
topraklama şeritiyle vinçe veya raya bağlanır kolay gelsin
 
peki ahnur bey mobil vinçlerde ne gibi bir topraklama yapılır.nasıl yapılır
 
Mobil vinclerde topraklama yoktur.
Mobil vinc Elekrikli ise Notr kulanilmaz butun devreler faz faz arasi calisacak sekilde dizayn edilmistir. saseye kacak akim icin koruma deversi vardir.
yinede her hangi bir kacak veya yildirim sonucu olusan gerilim kurulan ayaklar dan topraga verir.
 
bir asansörde nerelerde topraklama yapılması gerekir? mesela raylarda gerekir mi? bir de diyelim ki olması gereken her yerde topraklama yapılmış. bu topraklamaların varlığını nasıl/neyle kontrol edebiliriz? bunların uygun olup olmadığına nasıl karar verebiliriz?
 
mobil vinçlerde de çalışma alanı yakınlarında yüksek gerilim hattı varsa topraklama yapılmalı;
bir çimento pompa aracında karşılaştığım durumu anlatayım;
operatör; boynunda kablolu kontrol paneli asılı olarak kontrol ederken, boru ucu yüksek gerilim hattına 1 kaç metre yaklaştığında atlama olmamasına rağmen, borunun hatta yaklaşan ucundaki elektrik alan ile operatörün bastığı toprak arasındaki potansiyel farkından çarpılıp yere yığılmış ve ölmüşdü. oysa aracı yani metal aksamı topraklasaydı, gerilim farkına maruz kalmayacaktı.
 
topraklama meger ile kontrol edilir 4 ohm'un altında olması gerekiyor standartlarda belirtilen
 
selam arkadeşlar
vinç ve bugibi benzeri mekanik hareketli ekipmanların topraklması çok ünemlıdir ve bura en çok dikat etmemiz gereken ünsür şü olmalı hareketli yerlerin hareket şekline güre flex baralar kulanılmalı ve sağlam bir topraklama yapılmalı.hareketlı bülümlerini flex olmaması durumunda yıldırın düşme enasın da veya yüksek voltaja maruz kaldığında ekipman hasarı büyür sinanco arkadaşımızın ürnek vediği gibi olaylar olan şeyler ve biz ufak ünlemleralarak bünları ünleyebiliriz ama ne olacak diyoruzya olduktan son zaten birşey yapamayız elimizdeyken yapmadıktansonra keşke yapsaydık demenin bir anlamı yok. allah hepimizin yarıdcısı olsu üfak ünlemler hayat kurtarır akadaşla.emniyet ve güvenlik çok ümenli
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,034
Kullanıcılar
449,809
Son üye
YunusKibar

Yeni konular

Geri
Üst