Go Back

KontrolKalemi.Com Otomasyon Forumu > Elektrik > Elektrikli Ev Aletleri
Fatek

ne kadar deterjan kullanmalıyız

Elektrik Katagorisinde ve  Elektrikli Ev Aletleri Forumunda Bulunan  ne kadar deterjan kullanmalıyız Konusunu Görüntülemektesiniz.=>Biliçsiz deterjan kullanımı ülkemizde korkunç çevre kirliligine vede ekonomik kayıplara neden olmakta.El ve göz kararı kullandıgımız kimyasallar üreticininde teşviki ile ...

AKİZA BİLİŞİM AKADEMİSİ   Fluke   PLC Merkezi
Güzellik, birlik ve beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel, hayatın tadını daha fazla hissettirecek şeker tadında bir bayram dileğiyle...

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27-10-2009, 01:03   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Bölüm Yöneticisi
alfa romeo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yaşadığı Yer: İzmir
Üye No : 21571
Popularite : 752
Populerlik : alfa romeo is a splendid one to beholdalfa romeo is a splendid one to beholdalfa romeo is a splendid one to beholdalfa romeo is a splendid one to beholdalfa romeo is a splendid one to beholdalfa romeo is a splendid one to beholdalfa romeo is a splendid one to behold
Standart ne kadar deterjan kullanmalıyız

Biliçsiz deterjan kullanımı ülkemizde korkunç çevre kirliligine vede ekonomik kayıplara neden olmakta.El ve göz kararı kullandıgımız kimyasallar üreticininde teşviki ile had safhada çevre kirliligine su israfına sağlık açısındansa allarji başta olmak üzere ekszama, mantar, pişik ve tahrişlere sebebiyet vermektedir.

**FAZLA DETERJAN FAZLA TEMİZLİK ANLAMINA GELMEZ**

Yıkama kazanlarımızda suyun absorbe edebildigi kadar deterjan eriyebilir geri kalanı ya çamaşırlarımıza yapışır yada hiç yıkama işlemine katkıda bulunmaksızın kanalizasyona gönderilir .
Size bir örnek vereyim (tuzsuz yemek yavan olur ,tuzu kıvamında bir yemek lezetli,fazla tuzlusu ise hiç yenmez).

**FAZLA DETERJAN FAZLA TEMİZLİK ANLAMINA GELMEZ**

Birdaha birdaha tekrarlamamdaki sebeb deterjanı kullanan kişiler bu satırları okuma şansı çok zayıf. Ancak biz onarımla ugraşanlar tüketiciyi uyarırsak bu biliçsizligin önüne gecebiliriz .Üretiçi malının tüketilmesinden memnun atıklar denizleri nehirleri göllerimizi bitiriyor arıtma tesislerimize ise yüksek maliyetler getiriyor.

Ne kadar deterjan gerekli ? diyorsanız kaliteli,(marka)deterjanlar 5 kg camaşır için 55 g yeterlidir kg başına 11g deterjan temiz çamaşır yıkamak isteyenler için idealdir daha fazla atılan deterjan suda erimeyip atık su ile boşa gidiyor.
açık deterjanların içindeki katkı madelerinin coklugu aktif temizleyiçilerin azlıgı halkımızın cok deterjanla yıkama isteginden kaynaklanıyor .Yinede Kg/16g açık deterjanla tertemiz çamaşırlara sahip olunur

ÖNCE ÇEVREMİZİ SONRA DÜNYAMIZI KORUYALIM
Unutmayalımki bu dünyada misafiriz bizden sonrakilerde bizim çocuklarımız!
RESMİ tıklayınız:

[Lütfen. Üye Olunuz...]
BEYİNCİ ALİ USTA
alfa romeo isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsorlarımız
Alt 27-10-2009, 06:48   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Profesyonel Üye
kanyak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yaşadığı Yer: Eskişehir
Üye No : 106766
Popularite : 53
Populerlik : kanyak will become famous soon enough

Benim deyinmek istediğim konu ise KONSANTRE deterjanlar..

Aralarında Eczacıbaşı, Protecter&Gamble, Unilever, Türk Henkel, Colgate ve Hayat Kimya’nın da bulunduğu ve Türkiye’de temizlik ve deterjan maddeleri sektörünün yüzde 85’ini temsil eden 16 şirketin üyesi olduğu Sabun ve Deterjan Sanayicileri Derneği’nin öncülüğünde yürütülen, ‘çamaşır makinesi deterjanında konsantrematik ürünlere geçiş çalışmaları’ dahilinde, 2008 Ekim ortasından itibaren söz konusu konsantrematik logolu ürünler raflarda yerini almaya başlamıştır.
Standart toz çamaşır deterjanlarının sıkıştırılmış hali olan konsantrematik deterjanlara geçiş ile, deterjanların içindeki dolgu maddelerinin miktarı azaltılarak ambalaj ağırlıklarında yaklaşık yüzde 33’lük bir azalma meydana gelmiştir.

Toz çamaşır deterjanlarının dolgu maddesi miktarının azaltılması ile yeni paketlerdeki kirçözücü yüzey aktif maddelerin ağırlık oranı artmıştır. Bu da, eskisinden daha az miktarda toz deterjan kullanılarak aynı yıkama sonucunun elde edilebileceği anlamına gelmektedir. Önceden 9 kg ambalajla satılan bir deterjan, konsantrematik ambalajla 6 kg olarak satılacaktır. Bu yüzden deterjan üreticileri tarafından, azaltılmış deterjan kullanımı önerileri basın-yayın ve deterjan ambalajları yolu ile kullanıcılara açıklanmaktadır. Belli bir süre sonunda piyasadaki tüm toz deterjanlar konsantrematik olarak satılmaya başlanacak ve mevcut ürünler piyasadan toplatılacaktır.

Deterjan tüketicilerinin eski kullanım alışkanlıkları göz önünde bulundurulduğunda,
konsantrematik deterjanların da eski ölçekle kullanılacağını tahmin ediyorum. Bu durum,
yıkama ve durulama performansının azalmasına, su ve enerji tüketiminin artmasına,
makinede aşırı köpük oluşumu problemine ve müşteri şikayetine neden olabilecektir.

bu nedenle kullanıcıya konsantrematik deterjanın uygun kullanımını anlatması kritik önem taşımaktadır.

Konsantre ve mevcut deterjan için deterjan üreticisine ait örnek bir deterjan dozaj önerisi aşağıda verilmiştir. Konsantrematik paketlerin içinden özel bir deterjan ölçeği de çıkmaktadır (maksimum çizgisi yaklaşık 240 ml /150 g).

Bu amaçla, tüketici hangi deterjan ölçeğini kullanırlarsa kullansınlar konsantre deterjan kullanırken eski ölçeklerinde ayarladıkları miktarı 1/3 oranında azaltarak kullanmalıdır.

Saygılarımla

Ekrem Esiroğlu
kanyak isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsorlarımız
Entropi Mühendislik
Alt 27-10-2009, 11:57   #3 (permalink)
Kullanıcı Profili
Bölüm Yöneticisi
Kullanıcı Bilgileri
Populerlik : alfa romeo is a splendid one to beholdalfa romeo is a splendid one to beholdalfa romeo is a splendid one to beholdalfa romeo is a splendid one to beholdalfa romeo is a splendid one to beholdalfa romeo is a splendid one to beholdalfa romeo is a splendid one to behold

Üretici firmalar tablet şeklinde hazır dozajlanmış ürün piyasaya sürseler [kg/1 tablet ]şekinde .
Montaj elemanları deterjan konusunu tüketiciye kesin ve net olarak fazla deterjan kullanımının makinasının ömrünü kısaltıgını, çamaşırlarını gri leştirdigini, parasının logarlara gittigini.

En bilinçli kişilerin bile önemsemedigi bu konu , mutlak evreyi, aile bütcesini ,sağlıgımızı nasıl etkiledigi,TARTIŞILMALI , geniş kitlelere duyurulmalı .

Toplumuzun bilinçlenmesi yogun kimyasalların kulanımı küresel ısınma kadar önemli .Bu tür uyarılarıda sadece küçüçük bütçesi ile TEMA vakfı ve gönüllü çevrecilere bırakılmış.

70milyon insanın kirlettigini 20 bin çevrecinin temizlemesini beklemek pekde adil degil.
RESMİ tıklayınız:

[Lütfen. Üye Olunuz...]
BEYİNCİ ALİ USTA

Konu alfa romeo tarafından (27-10-2009 Saat 13:30 ) değiştirilmiştir..
Alt 01-11-2009, 23:14   #4 (permalink)
Kullanıcı Profili
Yeni Üye
bauotomasyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yaşadığı Yer: Antalya
Üye No : 114863
Popularite : 10
Populerlik : bauotomasyon is on a distinguished road

aslında bu uyarıyı biz yapıyoruz.... ama tüketicideki fazla deterjan alışkanlıgı, özellikle az su alan makinalarda buna sorun yapacak hale gelsede kolay kolay değişeceye benzemiyor. ama cevremiz için ve ekonomi icin cok dikkat etmememiz gereken bir konu sanırım.
Alt 05-11-2009, 01:05   #5 (permalink)
Kullanıcı Profili
Bölüm Yöneticisi
Kullanıcı Bilgileri

Mini bir arıtma düzenegi düşünüyorum .
fikir şu
Yıkayıcımızın tahliye hortumunu bu sisteme girip belli katmanlardan geçirip deterjanı toz olarak geri kazanmak suya karışan kimyasal oranını azalmak.
bir dönem toz deterjan üretecek teknolojiyi incelemiştim fazla da bir zorlugu yok hatta sabuna da dönüştürülebilinir iç içe iki kazanı kaynatırsam bir de kostik dozajlasam her yerde kullanıla bilinir hanımlar istedigi kadar deterjan atsın bundan sonra .
Bu fikre yorumlar sıcak olursa elimdeki işi bitirip denemek istiyorum .
RESMİ tıklayınız:

[Lütfen. Üye Olunuz...]
BEYİNCİ ALİ USTA
Alt 01-01-2010, 19:57   #6 (permalink)
Kullanıcı Profili
Bölüm Yöneticisi
Kullanıcı Bilgileri

Alıntı:
alfa romeo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Mini bir arıtma düzenegi düşünüyorum .
fikir şu
Yıkayıcımızın tahliye hortumunu bu sisteme girip belli katmanlardan geçirip deterjanı toz olarak geri kazanmak suya karışan kimyasal oranını azalmak.
bir dönem toz deterjan üretecek teknolojiyi incelemiştim fazla da bir zorlugu yok hatta sabuna da dönüştürülebilinir iç içe iki kazanı kaynatırsam bir de kostik dozajlasam her yerde kullanıla bilinir hanımlar istedigi kadar deterjan atsın bundan sonra .
Bu fikre yorumlar sıcak olursa elimdeki işi bitirip denemek istiyorum .
Yazımın rabet görmemesi herkezin halinden memnun oldugu izlenimi yaratıgından denemeye bile gerek duymadım.

Bu günde resmi tatil oturmak olmaz,boş oturmakta beni rahatsız ediyor baktımki makina yine (İmanına kadar deterjan dolu) oturdum bir dozaj pompasını makinaya adapte ettim bir kabada sıvılaştırdıgım deterjanı doldurdum dozaj pompasınıda bir zamanlayıcıya bagladım, deterjan artık deterjan gözünden degilde yıkama başladıgında otomatik olarak her yıkamada 1 kere direk kazana alıyor.
Bu sayede artık evdekileride kırmayacagım . Her seferinde celallenip milleti fena haşlıyordum oda bitti. Ben sağ onlar selamet .
RESMİ tıklayınız:

[Lütfen. Üye Olunuz...]
BEYİNCİ ALİ USTA

Konu alfa romeo tarafından (01-01-2010 Saat 20:23 ) değiştirilmiştir..
Alt 02-01-2010, 10:48   #7 (permalink)
Kullanıcı Profili
Paylaşımcı üye
Kullanıcı Bilgileri
Yaşadığı Yer: İstanbul
Üye No : 70027
Popularite : 22
Populerlik : candogan62 is on a distinguished road

Miele'deki sıvı deterjan ünitesi gibi bi şey mi oldu ustam. Güzel fikir emeğine sağlık. Deterjan geri kazanımında suda çözülmeyen deterjanları mı geri kazanıyoruz, yoksa tamamını mı?
candogan62 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 02-01-2010, 12:09   #8 (permalink)
Kullanıcı Profili
Bölüm Yöneticisi
Kullanıcı Bilgileri

Alıntı:
candogan62 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Miele'deki sıvı deterjan ünitesi gibi bi şey mi oldu ustam. Güzel fikir emeğine sağlık. Deterjan geri kazanımında suda çözülmeyen deterjanları mı geri kazanıyoruz, yoksa tamamını mı?

Tamamını.!

Kirli su arıtılmış oluyor hem sabun olarak dönüşüme ugruyor hem içine yumuşatıcı ekleyerek tekrar tekrar kullanım imkanımız oluyor . Aslında çok basit bir düzenek ama deterjan firmaları beni aforoz edebilirler.
RESMİ tıklayınız:

[Lütfen. Üye Olunuz...]
BEYİNCİ ALİ USTA

Konu alfa romeo tarafından (03-01-2010 Saat 11:43 ) değiştirilmiştir..
Alt 10-01-2010, 23:06   #9 (permalink)
Kullanıcı Profili
Paylaşımcı üye
Kullanıcı Bilgileri
Yaşadığı Yer: Bursa
Üye No : 118475
Popularite : 14
Populerlik : ardatugrul is on a distinguished road

Selamlar, öncelikle deterjanı nasıl sıvılaştırdınız onu merak ettim. 2.si ise nasıl bir geri kazanım uyguluyorsunuz. Biraz açarsanız memnun olurum.
ardatugrul isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 27-03-2010, 08:00   #10 (permalink)
Kullanıcı Profili
Yeni Üye
levent01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No : 78606
Popularite : 10
Populerlik : levent01 is on a distinguished road

hocam bu sorunları çok kişi yaşıyordur.çok önemli deterjan kullanımı .aynısı benim evdede oluyor.makinenin deterjan gözüne sık sık bakıyorum ve aşırı derecede deterjan kalıntısı oldugunu görüyorum yaptıgınız projeyi resimli veya videolu olarak paylaşırsanız.çok faydalı olacagını düşünüyorum.hayırlı işler dilegiyle........
levent01 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Seçenekler
Stil