Arıza Çıkarmayan Bulaşık Makinası

@babil

Üye
Katılım
13 Ağu 2008
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
39
kimilerine göre kesinlikle bosh alınmalı kimilerine göre siemens ?şaşırdım kaldım
her marka arıza çıkarır anca ilk tercih de önemlidir değil mi
 
sayın babil ülkemize 3 ayrı tekloloji bulaşık makinası girdi ve de pazarlandı bulardan 2 tanesinin uzantılarıda ülkemizde üretildi en cok tutulan satılan siemens modeli ile merloni guruplarıdır birde elektrolüx vardır ama pazarlama agı ve reklam alt yapılarının Türkiye şartlarına ayak uyduramamasından pazarın %4 düne ulaşabildi Türkiyenin güçlü kuruluşlarından koç holding siemens bulaşık makinalarının imalat bandını satın alınca ülkemin insanları bulaşık makinaları ile tanıştı alman teknelojisi bu ürün yerli markalar la satışa cıkarıldı (şahsi fikrim ) cokta iyi oldu satışlarının parlamasıyla italyan merloni gurup altarnatif ürün ithalatı yaptılar önce frigidaire sonra philco ve teba ,simteli fiat avantajı ile pazarda hatrı sayılır miktarlar sürdüler talebin yogunlugu üretimi ülkemizde yapılmalarını sagladı vede ülkemiz 2 dev üretici firmaya kavuştu ilk ürünler o günkü ismi ile DAYANIKLI EV ALETLERİ isede bugün BEYAZ EŞYA adı altında pazarlanıyor yerli holdinglerin bu başarısı yabancı kuruluşların iştahını kabarttı boşch bir eski camaşır makinası üreticisi firmayı satın alarak Türkiyeye büyük bir yatırım yaptı ürettigi ürünlerin tamamı siemens patentlidir fakat ülke şartlarımızı (binalarımızı tesisatlarımızı enerji sorunlarımızı)göz ardı ederek elektronik agırlıklı ürünler sundular satışlarınıda eski kapanan camaşır makinası pazarlamacılarına verdiler birazda almanya da calışan işçi kardeşlerimizin övgüsü ile pazarın %38 gibi önemli bir payını kaptılar şimdi bu ön bilgilendirmemden sonra size marka vermek istemiyorum hiç bir firma bana sizler kadar yakın degil acizane önerim yaşam standartlarınıza uygun yerli yıkama kabı yani kazanı krom olanı seçmeniz (MIKNATIZ KROMU TUTMAZ) , mümkün oldugunca az elektronik olanını secmeniz ,enerji sarfiyatını iyi degerlendirmeniz (su, elektrik) kısacasıDAYANIKLI EV ALETLERİNDEN birini almanızı öneririm beyaz eşya degil ! her hangi bir problem anında yedek parcaları bol ucuz vede heryerde kolayca buluna bilmeli,bir dügme için 40 evro ödenmeyecek ürünler seçilmeli bahsettiginiz boşch vede siemens aynı üründür hatta arcelik beko aygaz altus da biri Türk firması diyeri Türkiye yatırımcısı tabiiki tercih öncelikle ev hanımlarının !!! :)
 
dayanıklı bişey olsun diyosan bence profilo.
 
bence eskisi gibi sağlamlık yok işin içine çin girdi firmalar ucuza kaçtı kaliteyi düşürdü şu an bakarsan çoğu aynı
arıza yapmıyan makina yok eğer arıza yapmıyan olsa fabrikalar durur
çünkü dünya teknolojiye doydu artık... eğer isterlerse hiç arıza yapmayan cihazlarda üretebilirler fakat bu işlerine gelmez çünkü herkes bu arıza yapmayanı alsa bidaha kime cihaz satacak veya yedek parça satacak... o zamanda fabrikalar kapanır fabrika işçileri işsiz kalır...
bu dünyanın kuralı böyle alırsın o kazanır bozulur hem fabrika hem servis kazanır birbiriyle dolaşımlı devam eder gider...
 
bosch....bir numara ama arıza yapmıyacak dıye bıse yok elektronık alet sonucta ne olacagı bellı degl;)
 
Arçelik-Beko-Altus aynı ürün bi isimleri farklı arıza oranı yüksek, Vestel-Regal de de arıza oranı yüksek ama Bosch-Siemens-Profilo ürünleride hemen hemen aynı bu markaların arıza olasılıkları diğerlerine göre daha az.. artık tüm markalar mekanik sistemden çıkıp elektronik sisteme girdi. Bu durumda arıza oranları yükseldi tabi.. yurtdışında elektrik sorunları yaşanmadığı için Türkiye'ye nazaran oralarda arıza oranları çok çok az..Burası Türkiye hiç arıza açmayan makine bile elektrikten kaynaklanan sorunlardan dolayı bozulur...:) kişisel tavsiyem Arıza oranının en düşük olan markaları seç..

Not: Markaların arıza oranlarını belirlerken kişisel gözlemlerimi ve bu markaların yetkili servislerinde çalışan arkadaşlarımdan edindiğim bilgilerden çıkardığım sonuçlar ile yazdım..

Kolay gelsin..
 
yanıtlarınız için teşekkür ederim.
 
siemens s serisini tavsiye ederim almanyada üretiliyor e serisi yerli montajdır daha kaliteli olsun diyorsanız siemens s serisi tavsiyemdir.gerçi yerli montajda fena değil ben 6 yıldır kullanıyorum sorun yok.arçelik-beko kesinlikle o fiyatlar aalınacak makineler değil.efsana 2100 serisi siemens patentlidir arçelik böyle isim yapar zamanında whirlpool,lg (halen üretim yaptırıyor),siemens gibi markalara iyi ürünler yaptırıp isim yapmıştır ama kendi üretimleri son derece dandiktir.
 
Arçelik bulaşık makinam vardı, motoru, startup kondansatörü, program düğmeleri ayrı ayrı zamanlarda değişti. 13 yıldır kullanıyorum.

Çamaşır makinamın iki kere motoru, bir kere su seviye kontrol şamandrası değişti. En son amortisörlerde sorun vardı. Çalıştığı zaman salondan sesini duyardık. O 12 yıllıktı. En sonunda ariston aqua modelini aldım. A+ ve sessiz (sadece su alırken, su boşaltırken ve yıkama sırasında çamaşırların suya çarpma sesi var).

Çamaşır makinasının 2. motorundaki sorun takometre etrafına biriken grafit tozlarından kaçak elektrik oluşup kontrol kartını yakmasıydı. Tamir ettim ama yine tekrarladı. Motor değiştikten sonra eskisini söktüğümde farkettim. Yeni takılan motorda takometre yeri değiştirilmişti.

Sanıyorum yeni modellerde bu sorunları yaşamazsınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst