75 KW mot.yıldız da 380V üçgende 220V Bunu nasıl yıldız üçgen çalıştırabilirim

KORAY- Ü

Üye
Katılım
2 Tem 2008
Mesajlar
250
Puanları
1
Yaş
39
motorun iç bağlatısı ikili paralel bunu seri bağlantıya çevirsem yıldızda 660V üçgende 380V ile çalışmazmı. yardımcı olursanız sevinirim.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
ne demek istediğini anlamadım ama 75 kw motor üçgen çalışması gerekir.bunu ya yumuşak yol verici ile yada normal yıldız üçgen devre ile yapabilirsin. yumuşak yol verici ile yaparsan motorun ömrünü uzatırsın
 
yıldız üçgen devresi ile nasıl çalıştıra bileceğiz etiket değeri yıldızda 380V üçgende 220V ancak tek kontaktör ile çalıştırmak mümkün ama bu demeraja ne şartel dayanıyor nede gerilim hattı acaba motorun iç bağlantısını değiştirsem olurmu NOT: bu motor avrupa .
 
olmayabilir sipir sayıları farklı sarılmıştır.
 
normal piyasadaki motorlar yıldızda 660V üçgende 380V bunu biz dışarıda üçgen yaparak paralel bağlantı haline getiriyoruz bu motoru adamlar içeride paralel hale getirmiş olmasınlar 220V ileçalışması için ilginiz için teşekkür ederim .
 
sayın Koray-ü
istediğiniz güçlerde var mıdır bilmiyorum ama muhtemelen vardır.
Motor sürücüsü diye bir cihaz var.motorun frekansını değiştirerek hızını kontrol etmeye yarar.Ayrıca kalkarken ve dururken düşük devirle başlatıp devrini düşürerek durdurur.
Bu motor sürücüleri(inverter de diyorlar) çalışma gerilimine göre iki tip oluyor.
birincisi 3 faz 380 volt ile beslenip,3 faz 380 volt çıkış verenler.İkincisi de tek faz 220 volt verip 3 faz 220 volt çıkış verenler.
Telemekanique,abb,siemens gibi dünya devi firmalarının sürücüleri olduğu gibi başka yabancı firmaların da sürücüleri var.Hatta ve hatta yerli ürünümüz olan enda firmasının sürücüleri var.Sizin işinizi tek faz 220 girişli,3 faz 220 çıkışlı bir sürücü görür.Tabii gücüne dikkat edeceksiniz.Bunu bağlarken de motoru üçgen bağlamanız gerekir.
sürücü ile ilgili sıkıntınız olursa,forumumuzda motor sürücüleri isimli bölümde sorabilirsiniz,kolay gelsin...
 
motorun KW dikkat ettinizmi bilmiyorum ama 75 KW tan bahsediyorum 0.75 KW değil ayrıca 75KW bir sürücü motorun kendisinden iki kat pahalı son birşey daha motorun iç bağlantı şekli ikili paralel ben bunu seri bağlantıya çevirdim az öncede startını verdim yıldız üçgen olarak yükteki AMP:135 ve bence çalışması çok güzel ilgileriniz için çok teşekkür ederim.
 
sn KORAY-Ü
motorun iç bağlantısı ikili parelel demekten kastınız bobin teli ciftmi? yoksa aynı fazın kutupları; örnegin motor 4 kutuplu ise iki kutup bibirine seri,diğer iki kutupla parelel bağlanmış olabilir. eğer öylese bobinlere hasar vermeden 4 kutubu birbirine seri bağlaya bilirsin yıldız voltajın 660v olur.bağlatıları açmak biraz riskli olur kolay gelsin.
 
merhaba 1974burdur bağlantısı aynen bahsettiğiniz gibi ve neyseki riski azdı çünkü bağlantılarını bandajın içinde değil dışında yapmışlar onun için çok kolay odu ve beni anladığınız için teşekkür ederim.
 
KORAY- Ü ' Alıntı:
motorun KW dikkat ettinizmi bilmiyorum ama 75 KW tan bahsediyorum 0.75 KW değil ayrıca 75KW bir sürücü motorun kendisinden iki kat pahalı son birşey daha motorun iç bağlantı şekli ikili paralel ben bunu seri bağlantıya çevirdim az öncede startını verdim yıldız üçgen olarak yükteki AMP:135 ve bence çalışması çok güzel ilgileriniz için çok teşekkür ederim.
Ben teknisyenim muhasebe kısmı ile ilgilenmem.Durumun bilimsel çözümü budur.Sizin yaptığınız uygulamanın başarılı olduğuna sevindim.dünya kadar sürücü parası vermek zorunda kalmamış oldunuz.Fakat uygulama başarısız olsaydı (ya da zamanla sorun çıkarsa) motor sarım parası+sürücü parası vermek zorunda kalacaktınız.
Bu arada şunu da belirteyim,mesajımın başında dediğiniz güçlerde varmıdır bilmiyorum demiştim,bunu dediğime göre kaç kw dediğinizin farkındayım.dalga geçer gibi 0,75 kwtan bahsetmiyorum 75 kw tan bahsediyorum dediğinizi okuyunca sizin sorunuza cevap yazmak için harcadığım vakte acıdığımı da belirtmek isterim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst