üç fazlı asenkron motorların bağlantısı

mustafa

Üye
Katılım
6 Eki 2006
Mesajlar
54
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar üç fazlı asenkron motorların bağlanışında çift yıldız bağlama diye bi bağlama şekli varmı birinden duydum tuhafıma gitti. vereceğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim.
çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Ağaçtan model işleme atölyesinde çalışan makinalarda yıldız yıldız çalışan makinalar
gördüm özel yüksek devirli makinalar fakat ben montaj yapmadım sadece motor bağlantı
şemasını gördüm.
 
Farklı devirlerde çalışa bilen Dahlender motorlarda bir kaç çeşit sargı bağlantı şekli var. Motor etiketlerinde ve kılemens kutusunda bağlantı semaları mevcut. Fan motorunda kontaktor le uygulama yapmıştım küçük güçlü marangoz mak. 0.1.2 paket salterle yol verile biliyor.
 
Çift yıldız bağlantı Dahlender bağlı motorlarda kullanılmaktadır. Motor üçgen bağlı iken düşük devirde çalışır.Çift yıldız bağlantıda yüksek hızlı devirde çalışır.

Dahlender bağlantı için motorun özel bir şekilde bobinajının yapılması gerekir.
 
arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim. uzman28 isimli arkadaşa ayrıyeten teşekkür eder varsa bağlantı şemasını paylaşabilirmi acaba.
 
Foruma dosya yüklememe şu an için izin verilmiyor. Yanlızca Onursal üyeler dosya yükleyebilirmiş.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,226
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst