9 çıkışlı asenkron motor nasıl bağlanır

commonster

Üye
Katılım
9 Eki 2007
Mesajlar
27
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar 9 çıkışlı bir asenkron motor var. kazan dairesinin 7.5 kW lık fan motoru.6 tanesi yıldız üçgen bağlantı için bağlı, diğer 3 tane ucu içinden kısadevreli o üç ucu nasıl bağlayacağım yol vermek için mi kullanılıyor.Bişe bağlamasam olurmu... bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sayın commonster !

Bahsettiğiniz motor büyük ihtimalle 3 hızlı dahlander motor.
 
önceki bağlantısında 1-2-3-4-5-6 nolu uçlar yıldız üçgen bağlı, 7-8-9 uçlarındanda üç kablo çıkmıştı klamens kutusundan dışarıya panoda uçları sökülmüş sizce bu üç uç ne ucudur. Şefin gönderdiğinde 7 bağlantı ucu var. benim bahsettiğim motorda 9 kablo çıkışı var
 
Sayın commonster !
Sizin motor 3 hızlı dahlander motor. İlk sorduğunuz soruda 3 kablo içerde kısa devre demiştiniz. Evet kısa devre olması gerekli. Ayrıca 3 hızlı kullanmak için 4 kontaktör kullanmalı. Yok ben yıldız-üçgen kullanıyorum derseniz sadece yavaş ve orta hızlı olmak üzere 2 hızda kullanabilirsiniz. O takdirde birleştirilmiş uçlara birşey bağlamanıza gerek yok.Bu durumda yıldız-üçgen değilde yıldız-seri yıldız olarak kullanabilirsiniz.

Şemadaki birleştirilmiş uçlarla beraber gene 9 kablo oluyor. Motor bobin uçları ile motor klemensinden çıkan kablo sayısını birbirine karıştırmayın.
 
Sayın commonster !
9 kablo çıkışı olan dahlander motor bağlantısını ne yaptınız, bağlayabildinizmi ? Sizin gönderdiğiniz şemadaki 1-2-3-4-5-6 nolu uçları şemada olduğu gibi bağladıktan sonra, 7. kabloyu 7-8 ve 9 nolu klemenslerin ortak ucuna bağlamalıyız. 7-8 ve 9 nolu klemesler boş kalıyor. Bu durumda bobin bağlantıları paralel yıldız konumuna geçer ve hızlı çalışır. Kolay gelsin.
 
commonster 7,8,9 uçlar elektro mıknatıs firenlemenin ola bilirmi ?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,921
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst