Trifaze veya Monofaze dalgıç pompa sistemleri ve kontrolleri

gunerdr

Antcom Temsilcisi
Katılım
28 Eyl 2006
Mesajlar
364
Puanları
6
Konum
Eyüp
Merhaba,
forumun bu bölümünde elektrik motorları hakkında güzel ve değerli bilgiler var,
bende dalgıç pompaların çalışıtırlması ve korunması hakkında bir cihaz eklemek istiyorum.

Bildiğiniz üzre dalgıç motorları yerin derinliklerinde çalışmakta ve görülmemektedir ve bu motorlardaki problemlerin çözümü çok zor ve maliyetli olmakta. mesela motor yansa o motoru kuyu içerisinden çıkartmak epey zor ve maliyetli bir iş,
bu motorları korumak için piyasada satılan standart panolar mevcut içinde bir motor koruma ve bir termik mevcut, termiklerde genelde pek işlevleri dogru yapmasada yinede takılır. klasik motor koruma roleleride alt voltaj 150V üst voltaj 260 volt çalışır zaten bu sınırlar içerisinde çalışan bir motor pek dayanmaz.

hele sıvı seviye kontrol roleleride var bu sıvı seviye kontro roleleri sıvı elektrotlarına 18V 120Ma gerilimi basarak ilerleyen sürelerde sıvı içerisindeki elektrotların kireçlenmelerine ve işlevlerine yitirmelerine sebeb olurlar.

bunları yazmamdaki sebeb sorunları dile getirmek idi.
gruparge ekibi olarak tasarımı tamamlanmış olan trifaze veya monofaze dalgıç pompalarını kontrol amaçlı, elektronik kontrol sistemi piyasaya sunduk.

bu sistem yurt dışından epey rabet görmekte ve satılmakta, ve bir Türk ar-ge'cisi olmaktan ve bu tür bir cihazda imzamız olmaktan memnunum.

ve sizinle bu cihazın çalışma fonksiyonlarını sizlerle paylaşmak istedim.

http://www.gruparge.com/Dalgic/TDK_kullanim_kilavuzu.pdf

cihaz: 3 akımı hassas olarak yani 15,25A gibi okuyarak LCD ekranda gösterir
ekranda 3 Fazın gerilimleri görünür
ekranda elektrot durumu görünür
ekranda bir çok bilgi mesajı mevcuttur Aşırı akım yüksek voltaj düşük voltaj gibi
elektrot kontrol yazılımı ile elektortlardaki kireçlenmeyi engeller vb...

yorumlarınızı bekliyorum.
 

Ekli dosyalar

  • dalgic_tdk_k.jpg
    dalgic_tdk_k.jpg
    6.6 KB · Görüntüleme: 110
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
merhaba,
evet motorların zarar görmesi cok yaygın olarak karşılaştıgımız bir konu, cihazı genel olarak inceledim motoru korumak için performanslı gözüküyor.
elektrotları kireçlenmeme özelliğide hoşuma gitti doğrusu elektrotlar zamanla kirlendiği için kontrolde zorlaşıyordu.
anlayabildiğim kadarı ile voltaj ve akım değerlerini her türlü set edilebiliyor.
teşekkür ederim.
 
evet motorun çektiği akımı set edebiliyorsun 1.0A - 1000A kadar ve akım koruma zamanınıda girebilirsin 1.0Sn - 10.0 Sn kadar, ayni zamanda demeraj kontrol sürelerini ve demaraj çarpanınıda girebiliyorsun menüden,
ilk enerji bekleme süresini ayarlayabilirsin 1.0Sn- 30.0Dk
üst elektrot bekleme süresini ayarlayabilirsin 1.0Sn- 60Dk
LCD ekranda Elektrot uçlarındaki gerilimleride görebilirsin,
LCD ekranda motor kaç deva yüksek voltaj düşük voltaj yüksek akım hatalarına girdiğinide görebilirsin,

bunun gibi bir çok özelliği var cihazın...
 
cihaz güzel ama bu gibi cihazların maliyeti yüksek olduğu için müşteriye kabul ettirmede zorlanıyoruz ne kadar anlatsanda işi bilen anlıyor sadece gerisi hep kulaktan dolma biligilerle konuşuyorlar ama tebrikler böyle bir cihazın en azından türklerinde altında imzası olması çok güzel bir olayy kolay gelsin
 
ilginize teşekkür ederim, evet her zaman meslektaşların karşısına çıkan konu maliyet bizlerde bunu düşünerek maliyetleri kısabildiğimiz kadar kıstık ve inanıyorum korumalı bir motor koruma için uygun bir fiyatta 180YTL civarlarında, gerilimleri ve akımları görüp set edebilen ayrıca yıldız üçgen kontrolü için bir role ayrıca bir motor koruma rolesinin maliyetlerine yaklaşık bir maliyetle piyasaya sunuldu,

ayrıca şu kanıdayım Türkiye olarak bazı bütünleşmiş kontrolleri yıkmak gerekir sırf bu cihaz için değil gereken yerlere plc kontrol gereken yerlere özel işlemci kontroller gibi kontroller sağlayarak artık Türkiyeninde teklonoji bakımından bir yerlere geldiğini kanıtlamak gerekli.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst