| ||
| | | |||||||
Sipir sayısındaki farklılığın çalışmadaki kritik değeri nedir?Elektrik Katagorisinde ve Elektrik Motorları Forumunda Bulunan Sipir sayısındaki farklılığın çalışmadaki kritik değeri nedir? Konusunu Görüntülemektesiniz.=>Bir dalgıç pompamız var; Her fazı ayrı ayrı pensampermetre ile ölçtüm ( konpanzasyonu iptal ederek) Geçen görünü akımların gerilimlere göre ... |
|
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 (permalink) |
| Bir dalgıç pompamız var; Her fazı ayrı ayrı pensampermetre ile ölçtüm ( konpanzasyonu iptal ederek) Geçen görünü akımların gerilimlere göre değişimi şöyle; 232,5Volt - 284Amper = R = 0,818ohm 232,5Volt - 285,4Amper = R = 0,814ohm 231,7Volt - 265,4Amper = R = 0,873ohm Her fazı ayrı ayrı pensampermetre ile ölçtüm ( konpanzasyonlu ) 232,5Volt - 262Amper 232,5Volt - 266,5Amper 231,7Volt - 232,3Amper görüldüğü gibi sargılardan birinin değeri fazla olduğundan az akım çekiyor buda dengesizliğe sebep oluyor. Bu motor yeni sarıldığı için burada sormak gereği duydum. Fazlar arası akım değerlerinin bu denli 20-30 amper gibi fazla olmasının bu dalgıç motor üzerinde etkileri ne olur ileriye doğru ne gibi sıkıntılara sebebiyet verebilir ? | |
| | |
| Sponsorlarımız |
| | #3 (permalink) |
| dalgıc pompo kac kw. motor yenı sarıldı ıse yapabılır sıpırler orjınalı gıbı sayılıp sarıldı ve sarılan bobın telıde aynı olculerde ıse problem yasatmaması gerekır.sıpır sayısı artırılır veya dusurulurse bobın telıde aynı olcude deyılıse motor devrı faklı olur dogal olarak o motor farklı amper ceker | |
| | |
| | #4 (permalink) |
| motor gücünü yazmamışım kusura bakmayın 147kw gücünde şu an için yıldız-üçgen çalışıyor. sarımcısı ile irtibata geçerek nedenini sordum. sipir sayısından olmaz çünkü 12 sipir sardık karışması olanaksız dedi. sarımlar inceden kalına doğru sarılıyor farklılık ondan olabilir dedi anlamadım bobin kesitleri sabit değilmi motordaki? neticede bu değerler normal dediler birde motor çıkış akımlarını ölçüp göndermemi istedi. ama sizlerin yorumu daha önemli. | |
| | |
| | #5 (permalink) |
| panodan fazların yerini değiştir, aynı sorun yine üçüncü fazdamı çıktı yoksa, başka fazdamı. aynı fazda çıkarsa şebekenin o fazda tam sinüzoidal olmadığını gösterir. ama farklı fazda çıkarsa sarım tekniğinde eksiklik olduğu düşünülebilir, yani motor içinde tam sinü biçiminde bir alanın olmadığı varsayılabilir ama önce fazları değiştir ve neticeyi bildirirsen çok yönlü konuşabiliriz şimdilik yüzeysel yazdım, kolay gelsin. | |
| | |
| | #6 (permalink) | |
| Alıntı:
| ||
| | |
| | #7 (permalink) |
| Motor Faz gerilimleri eşit,her faza ait bobin dirençleri eşit olduğu halde motorun çektiği akımdaki farklar sarımdan kaynaklanan yalıtma sorunu nu akla getiriyor.Kullanılan telden kaynaklanan yalıtkanlık sorunu da olabilir. Çözüm:Klemens bağlantılarını söküp Meger İle (1000 volt'yeterli)sargılar arası ve sargılar ile nötür arası ölçüm yapmanız bir fikir verebilir.kolay gelsin | |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |