Bal serptirme için devir ayarlı motor

Katılım
3 Şub 2010
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
55
Sayın arkadaşlar, ben hobi olarak aracılık yapmaktayım. balları süzmek için bizde bir metal bidon içinde dönerek petek gözlerindeki balı serptireren çıkardan balsüzme makinası kullanılır.

ben buna devir ayarlı sıfır devirden, saniyede 1 ve 2,3,4,5.. tur dönem devir ayarlı bir motor takmak istiyorum, yani örneğin dikiş makininası motoru gibi, ama bu motor ufak geliyor. değişik motorlara internette baktım, dc ac tork .... kafam karıştı. bilemiyorum.

benim bu problemimi çözecek nasıl bir motor olabilir. bilgi verirseniz sevinirim.



saygılarımla..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Doğrudur o düşündüğün dikiş makina motoru senin işini görmez... Çünkü petekleri sıkıştırır iken zorlanır ve hazneye birkaç petek koyarsan -ki herhalde tek tek koymuyorsundur- çeviremez...Senin kullanacağın motor en az 1 Hp lik bir motor olmalı (tabii hazne büyüklüğü ne kadar bilsem daha faydalı olabilirdi)

Biliyorsundur herhalde ; salça makinası geçenlerde ,salça makinası için motor taktık monofaze 1 Hp ancak iş gördü... Seninkisi de en az bu kadar olmalı... Sevri ise Kayış-kasnak veya redüktör akuple ederek düşürebilirsin... Ama değişen devirlerde istiyorum derse Hız Kontrol Cihazı bağlaman gerekir.. Bu da fazlaca kaçabilir..
 
Sayın Mesut arkadaşım, ben istediğimi tam anlatamadım. biraz daha detajlı anlatayım.
bu dediğimiz makina eski çöp varili gibi ve içinde 4 çıtalı petek konabilen, dönme özelliği olan bir raf sistemi var. zaten bu makinanın tepe kısmında basit bir dişli sistemi olduğu için
yandaki hareket verme kolunu 1 tur çevirsen, içindeki raf sistemi 4-5 tur yapıyor.

yani kısaca, benim işime dikiş makinası motorundan daha güçlü ama çalışma sistemi ayak basmalı gibi, yani yavaş tan hızlıya çevirme hızı verdirebiliceğim, saniyede en az 1 fazla 10 devir sağlayabilen bir motor lazım. çok değil sadece biraz yavaş tur dönderen birazda onun 3,4 katı hızında tur dönderen düğmeyle hızını artırıp, azalta bileceğim, bir motor lazım.

ben bunu balıkesirden bulamıyorum. zaten teknik olarak hangi motoru aradığımı bilmediğimden bulamam.

bir arkadaş bu sistemi bant moturu kullanarak internette yapmış, ama motor hakkında teknik bilgi yok, netür bi motor? yani ben bunu bursadan falan istediğimde, ne diyeceğim, motorun teknik özelliklerini nasıl tarif edeceğim.

belki bi hilti motoru, belki daha büyük ayarlı bi dikiş makinası motoru bilmiyorum.

İnşallah bulurum.

saygılar...
 
benim anladıgım kadarıyla sizin işinizi görecek bir sistem söyleyebilirim
0.75 kw 1400 devir trifaze motor ve mesela delta marka bir sürücü
(monofaze girişi olan ve üzerindeki potans sayesinde istediginiz devri alabilirsiniz)

Ana sayfa - Fast Ltd

benim nacizane fikrim böyle kolay gelsin
 
selam.
Bal süzme kabinini bir kaç kez bende kullandım kurma kolu gibi bir kolu çevirerek yapıdığı için aktarma sistemi büyük bu yüzden eğer asenkron bir motor kullanacaksan 0.37kw redüktörlü bir motor kullanmalısın rediktörün i sini seçerken dikkat etmelisin çünkü devir öneml ve bunun içinde 22ovac bir invertör kullanmalısın düşük devirde çalıştırdığında motorun ısınacaktır bu yüzden redüktörün i sini seçerken dikkatli ol.
 
sayın fazlı kardeşim, cevbın için teşkkür ediyorum.
Böyle bir motoru nereden bulabilirm.
sıfır veya kullanılmış fark edermi. ayrıca sadece motor mu almam gerekiyor. yanında ek düzenekler için elektronik parça vb alacak mıyım.

bilgi verirseniz sevinirim.

yani; ben hiç bilgim yık bu konularda, bölye bir sistemi bal süzmek kazanına monte ettirip, çalışacak düzene getirmek için neler gerekli, hani bazen videolarda geçer ya..

1--araç, gereç ve malzemeler ....
2--araç ve gereçlerin nerede kullanılacağı ve takılacağı ile ilgili şema
3--monte aşaması
4--final ürün ortaya çıkıyor..



saygılar...
 
1500vat ta kadar üniversal motorlarla hız kontrolünü saglayabiliriz bu motorların hız kontrollerini kendimiz üretiyoruz dakikada 1devirden 15000 devre kadar( ani hızlanma korumalı) hatta bu motorlarla saat bile yapılınabilinir (6Derece/Sn) tako jenaratöründen alınan veri ile istenilen devirlere ulaşabilirsiniz pot ve sabit tuşlu modeller mevcut.sizin yapmanız gereken tek şey kolun takıldıgı mile kasnak takmanız devrini de ister degişken isterseniz sabit kullanabilirsiniz. Sıkışma anında açma yönüne döndürebilirsiniz.Hemde bu işlemler için masrafınız tahmin edemiyeceginiz kadar ucuz olur.
Bu sistemi çömlekciler, pamuk helva üreticileri,kuyumcular havalandırma için otomasyoncularbizlerden talep ediyorlar halı dokuma tezgahlarında ve endüstriyel mutfaklarda mixser olarakda kullanılıyor.
 
Son düzenleme:
ALFA ROMEO kardeş, ilgin için teşekkür ederim. Ben balıkesirde öğretmenim. hobi olarakda arıcılık yapıyorum. makina böyle birşey
http://www.dijilan.com/Citalik-Krom-...nasi_6617.html

benim istediğim makinanın üstündeki manuel çevirme miline bir kayıs sistemiyle bağlayacağım, makinanın içindeki petek rafını çeviren bir sistem. peteklerin ve çerçevenin hazne içindeki ağırlığı en fazla 20 kilo, ancak bu petek rafının yükü makinanın içinde bir mile bindirilmiş, yani mile bağlı, takılacak motor sistemi ağırlık taşımayacak, hazne içindeki petek ve rafının kola binen belki en fazla 6,7 kg gelen çevirme yükünü dönderecek, ben ucuz ve basit bir kontrol mekanızmasıyla dediğiniz gibi bir motorla bir döndergeç sistemi kurmak istiyorum. hani şu ev dikiş makinalarının ayaklı kontrol sistemi veya, elektrik anahtarı gibi kademeli anahtar sistemiyle motorun devir hızını yönlendirmek istiyorum.

benim sizden isteğim, bana motorcuya gidince,tarif etme açısından, Ev elektriğiyle çalışan tür ve teknik özelliklerini ve devir ayarını kontrol edebileceğim motor ve kumanda sistemi özelliklerini hususunda yardımcı olmanız.

EĞER SİZİN ELİNİZDE BÖYLE BİR SİSTEM VARSA, DİREKT SİSDEN DE ALABİLİRİM.

SAYGILARIMLA..
 
Size özel mesajla özelliklerini yolladım, inceleyin takım halinde hazırı var 4 farklı devir ve yön tercihi mevcut hangisi sizin için uygun olursa kargo ile 1 günde elinde .
Yapmanız gereken sadece milin kasnaga adaptesi.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,904
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst