Şamandirali Su Motoru Panosu

Katılım
12 Haz 2007
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
39
Samandirali Su Motoru Panosu İÇİn Gereklİ Malzemeler,malzemelerin Baglanti Semasi Ve Malzemelerİn Bu Semadaki İŞlevlerİ Konusunda Detayli Bİr Sekİlde Bİlgİ Verebİlİrmİsİnİz.bu Motorun Gucu Yaklasik 1500w-2000w Cİvarinda Olsa Gerek.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sayın hatunozdemir !

Motorun çalışma şeklini açıklasaydınız daha çok yardımcı olabiliriz. Motor suyu nerden alıp, nereye basacak, şamandıra suyu aldığı yerdemi, bastığı yerdemi, yoksa her iki yerde de şamandıra varmı ?
Bu konuları açıklarsan yardımcı olabiliriz. HOŞÇAKAL
 
samandıra yeri konusunda ne demek istediniz?b durum cok farkedermi?bu sistemde hidrofor kullanılacak.kuyuda su bittigi zaman motor calısmayacak
 
merhaba.....motor 3 fazmı çalışacak acaba.soruş nedenim malzme listesi istemişsin o yüzden.ve yıldız üçgenmi çalışacak motor.sen şamandıralı su motoru panosu yazmışsın ama yinede sormak istedim
 
3 Fazli.yildiz Ucgen Calismayacak.baglanti Seklinide Gonderebilirmisiniz?
 
İlk sorunuzda su motoru demişsiniz (aslında su pompası), devamında ise hidrofor diyorsunuz.
İkisi farklı şeylerdir. Su motoru ; bir elektrik motorunun miline bağlı bir pompanın dönmesiyle aldığı suyu başka bir yere iletmesidir. Çalışma şekli basittir. Şalter açılarak direk, ya da devresinde bulunan kontaktör aracılığıyla çalıştırılır. Şamandıra hem kuyuya konulabilir kuyuda su bittiği zaman devreyi kapatsın diye,hem de suyu bastığı yer bir depo ise depoya da konulur, depo dolunca kapatsın diye.

Hidroforda ise bir basınç tankı ve tankın içinde membran bulunur. Ayrıca devrede birde basınç şalteri var.
Hidrofor kuyudan su çekemez. Hidroforun yanında bulunan bir depodan veya basıncı az olan Şebeke suyunun basıncını artırır. Sadece hidrofora gelen suyu istenilen yere basar.

Senin için hidroforun pek kullanışlı olacağını sanmıyorum. Kuyunun yanına koyacağın emme gücü yüksek bir pompa işini görecektir. Ya da derin kuyu pompası (dalgıç pompa) daha kullanışlı olacaktır.

Şamandıra ile de küçük bir hatırlatma yapayım. Şamandıra ; şebeke suyunun aktığı bir depoda boru ağzına takılır, ucundaki balonu suyun kaldırması ile suyun akışını keser. Sizin kullanmak istediğinize ise flatör denilir. Flatör ; suyun kaldırma gücüyle bir kontağı açıp, kapatarak motora ya da kontaktöre kumanda eder. HOŞÇAKAL
 
Yukardaki yazımda küçük bir düzeltme yapmak istiyorum. Kuyuya flatör konulamaz. Sadece sıvı seviye rölesinin elektrotları konulabilir.
Adminler aynı konuyu iki kere yazdığım için özür dilerim. Gönderdikten sonra farkettim ve düzeltemedim.
 
Su motoru ; bir elektrik motorunun miline bağlı bir pompanın dönmesiyle aldığı suyu başka bir yere iletmesidir. Çalışma şekli basittir. Şalter açılarak direk, ya da devresinde bulunan kontaktör aracılığıyla çalıştırılır. Şamandıra hem kuyuya konulabilir kuyuda su bittiği zaman devreyi kapatsın diye,hem de suyu bastığı yer bir depo ise depoya da konulur, depo dolunca kapatsın diye.

bu sekilde bir sistem için pano malzemeleri ve baglantı seklı hakkında bilgi verebılırmısınız
 
Mesleki Dayanışma bölümünde 'dalgıç pompa sıvı seviye rölesi' başlıklı yazımda gerekli şema ve açıklayıcı bilgileri bulabilirsiniz. Kolay gelsin
 
şamandıra flatör)çalışma prensibi nasıdır yani tipleri kimisinin depoda su yükselincemi kapatır.ne biliyim diğeri seviye düşüncemi açar tiplerimi var bilgisi olan arkadaş varmı acaba?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,101
Mesajlar
914,979
Kullanıcılar
449,801
Son üye
Ayşegülll

Yeni konular

Geri
Üst