Motordan elektrik üretimi

Katılım
15 Ağu 2009
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
54
evde küçük motorlar var motorun ucunu elle çevirince led ampülü yakıyor ama motora pervane takınca rüzgarla dönünce led yanmıyor sebebi nedir
bizim blkon binaların konumu itibaryle baca gibi devamlı kuvvetli rüzgar var elektrik üretmek ve depolamak istiyorum bilgilendirirseniz memnun olurum şimdiden teşekkürler...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
yeterli devirde dönmüyordur. yada led bağladıysan ters yönde döndüğünde yanmaz
 
yok ters yönde değil ama dediğin gibi yeterli devirde dönmüyordur bu işlem için nasıl bir motor kullanmalıyım ve step motor duydum bu nasıl birşey
 
step motor elektrik üretmek için kullanılmıyor daha çok hassas hareket gereken yerlerde özel sürücü devreleriyle birlikte kullanılan bir motor türü.
 
pervaneyi motora bağlamaktansa, pervaneye büyük dişli motora küçük dişli takarak denesen belki ledi yakacak devire ulaşır
 
dişli bağlanırsa pervaneye gelen rüzgar kuvveti de daha fazla olmalıdır
 
Yukarıdaki arkadaşların da dediği gibi motor yeterice hızlı dönmüyordur.Bunun çözümü motor mil hızını artırmak olabilir.Dişli çarklar kullanarak mil hızı artırılabilir.Rüzgardan elektrik üreten rüzgar türbinlerinde bu yöntem kullanılmaktadır.Bunu daha iyi anlamak için internetten rüzgar türbinlerinin çalışma ilkesine bakmanı tavsiye ederim.
 
S'A arkadaşlar
Mil hızını arttırmak için;
Pervane kanatları en fazla üç adet olacak, hafif olacak ve merkeze doğru eni artan bi yapıya sahip olacak ve en önemlisi kanat açıları rüzgarın hızına göre ayarlanmış olacak. Pervanenin bu özelliklerini değiştirirsen hızını ayarlayabilirsin. Ama bunlar sabit se dişli yardımıyla hızını arttırmalısın. Yada üreteci değiştirmelisin.
 
arkadaşım step motor kullanabilirsin 200d/dk da bir ufak ampul yakacak kadar elektrik üretebilirsin üstelik ac üretirsin. konuyla ilgili bilgi bilim teknik dergisinin kendimiz yapalım köşesinde küçük güçlü jenaratör adı altında var.
 
Başlıktada belirttiğim gibi bu motordan elektrik üretebilir miyiz?
Rüzgar gülü yapımı için kullanacağım.
Ağırlık: 56g
Voltaj: 10V (2 ~ 3 Cell lipo paketi)
KV: 1600
Şaft: 3mm Çap
Maksimum verimli mevcut: 15A
Max Load: 20A
Maksimum Güç Çıkışı: 180W
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst